Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 813 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία, οι γονείς, οι κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών/τριών ή έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή μαθητών/ τριών στις διαδικασίες εισαγωγής τους, η οποία γίνεται χωρίς εξετάσεις.

Τι προσφέρουν τα πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.)
Στόχος των Πειραματικών σχολείων είναι η ανάπτυξη ερευνητικών, δημιουργικών δράσεων, η πιλοτική εφαρμογή και ο πειραματισμός σε προγράμματα σπουδών, μεθόδους διδασκαλίας, σε νέο εκπαιδευτικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, σε νέα διδακτικά εργαλεία, σε σχολικά εγχειρίδια και καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, καθώς και ο πειραματισμός σε τρόπους λειτουργίας και διοίκησης της σχολικής μονάδας.

Εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία
Οι μαθητές στην εισαγωγική τάξη εισάγονται με κλήρωση που πραγματοποιείται ηλεκτρονικά ταυτόχρονα για όλα τα σχολεία της χώρας και μεταδίδεται ζωντανά.

Οι γονείς υποβάλλουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα (τα παιδιά τους εγγράφονται στο σχολείο που θα φοιτήσουν αν δεν κληρωθούν).
Για κάθε Πειραματικό Σχολείο ορίζεται ένα επιστημονικό εποπτικό συμβούλιο (ΕΠΕΣ) το οποίο αποτελείται: 1 καθηγητή Πανεπιστημίου, 1 σύμβουλο Εκπαίδευσης, τον διευθυντή του σχολείου, 2 εκπαιδευτικούς.

Υπάρχει η δυνατότητα, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία και με κάποιο Πανεπιστήμιο να εφαρμόζουν καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, δηλαδή τρόπους διδασκαλίας του αντικειμένου τους μετά από έγκριση του ΕΠΕΣ.

Λόγοι επιλογής φοίτησης σε Πειραματικό Σχολείο
Οι μαθητές που θα επιλέξουν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Σχολείο έχουν τη δυνατότητα:

• να συμμετέχουν στην ανάπτυξη ερευνητικών, δημιουργικών δράσεων,
• να δημιουργήσουν ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας, στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και από άλλα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης,
• να συμμετέχουν σε πειραματικές εφαρμογές τρόπων λειτουργίας και διοίκησης του σχολείου.

Επιλογή εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί του Πειραματικού επιλέγονται με βάση τα προσόντα τους (αυξημένα) από επιτροπή που βρίσκεται στην περιφέρεια και αποτελείται από 1 καθηγητή Πανεπιστημίου, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, δύο συμβούλους Εκπαίδευσης και 1 εκπαιδευτικό.

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής