Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ

Τέλος σε μία κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και είκοσι πέντε χρόνια περίπου, με τα παρατημένα σκάφη στην είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς, είναι αποφασισμένο να βάλει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (ΔΛΤΝΔ) και η δημοτική αρχή Ρόδου, δίνοντας τελεσίγραφο σε όσους είναι «καταληψίες» τού συγκεκριμένου χώρου με τα παροπλισμένα σκάφη τους, ότι θα πρέπει να τα απομακρύνουν, σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούν ακόμη και στην Εισαγγελία!

Για δεύτερη φορά χθες, το ΔΛΤΝΔ προέβη σε επιχείρηση καθαρισμού του χώρου όπου με φορτηγά απομάκρυναν σκουπίδια, παρατημένα ξύλινα σκάφη μηδενικής αξίας και….ό,τι μπορούσαν. Νωρίς το πρωί, η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του προέδρου του ΔΛΤΝΔ, κου Βασίλη Βαγιανάκη και στελεχών του ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος μάλιστα συνομίλησε και με κάποιους που έχουν παροπλισμένα σκάφη στον χώρο, στους οποίους και είπε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να τα απομακρύνουν.

Ο δήμαρχος μάλιστα φέρεται να έδωσε σαφή «ντιρεκτίβα» προς τους συνεργάτες του στο ΔΛΤΝΔ ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν αύριο κιόλας, τότε, από την πλευρά του ΔΛΤΝΔ, θα πρέπει να προβούν στις ενέργειες που τους δίνει δικαίωμα ο νόμος, ακόμη και ν’α απευθυνθούν στην Εισαγγελία.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κος Βαγιανάκης, η χθεσινή ήταν η δεύτερη επιχείρηση καθαρισμού του χώρου. Η πρώτη είχε γίνει πρόσφατα με την απομάκρυνση σκουπιδιών και και ό,τι άλλο μπορούσαν να μαζέψουν από τον χώρο. Χθες ήρθαν τα φορτηγά για να απομακρύνουν σκάφη ξύλινα μηδενικής αξίας και παρατημένα. Παράλληλα περιμένουν από το Τελωνείο να ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης των μεταλλικών κατασχεμένων σκαφών τα οποία έχουν αξία σκραπ για το Τελωνείο –κάτι που ευελπιστούν να γίνει σύντομα.

Κατά την παρουσία των στελεχών του ΔΛΤΝΔ χθες, έγινε καταγραφή και δόθηκε προθεσμία σε κάποιους να απομακρύνουν σήμερα, Παρασκευή, ό,τι μπορούν γιατί θα έρθουν και άλλα φορτηγά να μεταφέρουν ό,τι άλλο δεν έχει απομακρυνθεί. Και είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ:

«Γιατί αυτή η κατάσταση είναι είκοσι με είκοσι πέντε χρόνια και πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη. Δεν είναι δυνατόν, πέντε άνθρωποι να καθηλώνουν την εικόνα του λιμανιού και να μην μπορεί να αξιοποιηθεί όπως πρέπει και επιβάλλεται».

Ο κ. Βαγιανάκης, δεν παρέλειψε ακόμη να πει, ότι έχουν γίνει προσπάθειες και στο παρελθόν από τις προηγούμενες διοικήσεις αλλά κάθε φορά δεν τελεσφορούσαν. Έτσι, θεωρούν ότι το ίδιο θα γίνει και αυτή τη φορά θα τα παρατήσουν αλλά «υπάρχει η βούληση να καθαρίσει (σ.σ. ο χώρος)», διεμήνυσε.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, είπε ότι η Ακαντιά είναι το μοναδικό λιμάνι εισόδου της χώρας που δεν έχει επικυρωμένο masterplan, και τόνισε: «Θέλουμε να μπει μία “τάξη”, να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα masterplan για να μπορέσουν να γίνουν έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και το νησί».

Σημειώνεται ότι, μετά από τις προσπάθειές τους όλο αυτό το διάστημα, έχουν απομακρυνθεί κάποια από αυτά τα σκάφη και τώρα έχουν απομείνει γύρω στα σαράντα, από τα οποία γύρω στα δέκα-δώδεκα είναι κατασχεμένα. Παράλληλα, θα απομακρυνθούν και κάποια παραπήγματα που υπάρχουν εκεί, αφού όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΛΤΝΔ, ό,τι υπάρχει στη λιμενική ζώνη αυθαίρετα είναι παράνομο. Μάλιστα, κάποιοι διαμένουν και σ’ αυτά τα σκάφη.

Τέλος, ανέφερε ότι επιβάλλεται η ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής στην είσοδο του λιμανιού και πέριξ των Σφαγείων όπου διανοίγεται ο δρόμος και τα σκάφη αυτά «εμποδίζουν έργο-ανάσα για τον τόπο».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά