Σπ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση έχει επενδυτικά σχέδια

Σπ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση έχει επενδυτικά σχέδια

Σπ. Κουβέλης: Η κυβέρνηση έχει επενδυτικά σχέδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση έχει επενδυτικά σχέδια αλλά και τη δυνατότητα να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας σε ειδική ημερίδα για τις επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα.

Η κυβέρνηση έχει επενδυτικά σχέδια αλλά και τη δυνατότητα να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας σε ειδική ημερίδα για τις επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στο ρόλο του κράτους, υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσει τα απαραίτητα κίνητρα στους μοχλούς της ανάπτυξης.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «στρατηγικός στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών σε ακίνητα που ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν είναι για πούλημα», ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται τριών ειδών στρατηγικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν βασικές υποδομές, δίκτυα παραγωγής υπηρεσιών, καθώς και παραγωγικές επενδύσεις.

Όσον αφορά στις επενδυτικές ευκαιρίες ο κ. Κουβέλης εστίασε στην συμφωνία με το Κατάρ για τον Αστακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Από την πλευρά μας προχωράμε το έργο γρήγορα, είμαστε σε συνεννόηση με την πλευρά του Κατάρ, γιατί θεωρούμε πως αυτή είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η Ελλάδα σαν ένας ενεργειακός κόμβος στην νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην δυνατότητα αξιοποίησης της έκτασης των 270 στρεμμάτων του εργοταξίου της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου, στην πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ένας πόλος ανάπτυξης, ακριβώς λόγω της γεωγραφικής του θέσης ανάμεσα στην Αρχαία Ολυμπία και στους Δελφούς, αλλά και λόγω της φυσικής ομορφιάς της περιοχής»

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «πριν από ένα χρόνο το βασικό ερώτημα ήταν αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Σήμερα έχουμε συνεχείς ψήφους εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».



Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10