Δύο 15χρονοι συνελήφθησαν για την πυρκαγιά στο Ισραήλ

Δύο 15χρονοι συνελήφθησαν για την πυρκαγιά στο Ισραήλ

Δύο 15χρονοι συνελήφθησαν για την πυρκαγιά στο Ισραήλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 303 ΦΟΡΕΣ

Δύο έφηβοι από το ισραηλινό χωριό Ισφίγια συνελήφθησαν με την υποψία ότι προκάλεσαν «από αμέλεια» την πυρκαγιά που ξεκίνησε την Πέμπτη στο λόφο Καρμέλ και εξακολουθεί να μαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο έφηβοι από το ισραηλινό χωριό Ισφίγια συνελήφθησαν με την υποψία ότι προκάλεσαν «από αμέλεια» την πυρκαγιά που ξεκίνησε την Πέμπτη στο λόφο Καρμέλ, νοτιοανατολικά της Χάιφας, και εξακολουθεί να μαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δύο νεαροί, 15 ετών, φέρονται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά όταν έκαναν πικ-νικ σε ένα ξέφωτο, όπου φεύγοντας, άφησαν αναμμένα κάρβουνα, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη, λίγο πριν το μεσημέρι στο λόφο Καρμέλ, επεκτάθηκε ταχύτατα και έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο 41 ανθρώπων, ενώ κατέκαψε50.000 στρέμματα και 5 εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών του Ισραήλ.

Διοικητής των πυροσβεστών δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι η πυρκαγιά μοιάζει να εξασθενεί. Ωστόσο, προειδοποίησε για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να μαίνονται και της αδυναμίας των αεροπλάνων να πετάξουν μετά τη δύση του ηλίου.

Η αστυνομία έδωσε την άδεια σε ένα μέρος των κατοίκων της περιοχής που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κυρίως στη νότια περιφέρεια της Χάιφας.

Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα θα αναχωρήσουν «αυτό το Σαββατοκύριακο» από τις ΗΠΑ για να ενισχύσουν το διεθνή στόλο που μάχεται για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η Γερμανία στέλνει δύο ελικόπτερα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη βοήθεια που πρόσφερε η παλαιστινιακή πολιτική προστασία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

έα βοήθεια από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία προς το Ισραήλ απέστειλε η Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, προκειμένου να του μεταφέρει τις ευχαριστίες της ισραηλινής κυβέρνησης.


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης