Δραστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες για το νοσοκομείο της Κω

Δραστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες για το νοσοκομείο της Κω

Δραστικά μέτρα τις επόμενες ημέρες για το νοσοκομείο της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 339 ΦΟΡΕΣ

Tις επόμενες δέκα ημέρες θα κανονισθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Δραστικά μέτρα θα πάρει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες αφού μετά το Παγκωακό κάλεσμα του Δημάρχου και την σημερινή συνάντηση πολιτικών και φορέων αποφασίστηκε τις επόμενες δέκα ημέρες να κανονισθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οι βουλευτές του νομού μας που ανήκουν στην κυβέρνηση αν δεν βρουν λύση μέχρι τις 10 Αυγούστου (ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά να κόψουν τον λαιμό τους) θα είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας και κανένα πολιτικό πρόσωπο ή φορέας δεν θα δεχθεί να ξανα συναντηθεί μαζί τους.

Αν και μετά τη διορία που θα τους δώσουν δεν υπάρξει αποτέλεσμα και δεν έρθουν γιατροί στο νησί μας (τουλάχιστον παιδίατρος,παθολόγος,καρδιολόγος) τότε στις 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από του Υπουργείο Υγείας ενώ θα καλέσουν και τα πανελλαδικά ΜΜΕ να καλύψουν το θέμα.Αν και πάλι δεν βρεθεί λύση τότε θα κλείσει ο Δήμος και η ΔΟΥ Κω.Έσχατη λύση μετά από τις 20 Αυγούστου και μετά από νέα συνάντηση θα είναι το κλείσιμο του αεροδρομίου και του λιμανιού μας.

Το Εργατικό Κέντρο ,η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισαν τα συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε ο Δήμαρχος,ενώ και η Δύναμη Αλλαγής δεν τάχθηκε υπέρ τονίζοντας ότι από την σημερινή συνάντηση έπρεπε να βγει ένα ψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο επίσημα να αποφάσιζε ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες.

Περιληπτικά οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων

Ο Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς τόνισε ότι σύντομα πρέπει μια ανάταση στις δομές υγείας του νησιού,για αυτό πρέπει να προχωρήσουν όλοι μαζί ενωμένοι σε δραστικά μέτρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ : ζήτησε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε συγκεκριμένα πραγματα έτσι ώστε να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείχεις που έχει το νοσοκομείο μας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικά αγαθά.

Ο Ιμάμης δήλωσε πως θα είναι δίπλα σε αυτή την πρωτοβουλία για να αποκτήσει το νησί του Ιπποκράτη τις υπηρεσίες Υγείας που του αξίζει.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως το προσωπικό του νοσοκομείο είναι κάτω από το 50% από αυτό που προβλέπεται με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να υπολειτουργεί.Χαρακτηριστικά ανέφερε πως εάν φύγουν 2-3 γιατροί ακόμα το νοσοκομείο μας θα κλείσει.Να τονίσουμε βέβαια όπως δήλωσε και η ίδια ότι οι διακομιδές που γίνονται σχεδόν καθημερινά κοστίζουν περισσότερα από 20.000 ευρώ λεφτά που αντιστοιχούν στον μισθό ενός γιατρού για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η αντιπρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου δήλωσε αγανακτισμένη πως θα αφήσουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές και πως πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Η πρώην Έπαρχος κυρία Κυπράιου Στάθηκε στον δικό της αγώνα που έδινε από το 2003 για τη δημιουργία νέου νοσοκομείο στο νησί της Κω,λέγοντας μάλιστα πως ''κάποιοι'' όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν το χέρι τους για να μην προχωρήσει η κατασκευή του.Ακόμα επισήμανε πως ο διοικητής του Νοσοοκομειου της Κω ,ο κ. Στασινόπουλος,τοποθετήθηκε για να εξυπηρετεί κάποιους από την κεντρική εξουσία.Η κ. Κυπραίου πρότεινε κλείσιμο της ΔΟΥ Κω και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο κ. Χαλκιδιός,ο νέος Έπαρχος,δήλωσε πως ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό της χώρας και τους έδωσε μια σειρά από προτάσεις για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας.

Πηγή: kosnews24.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου