Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο στην Κω (video)

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο στην Κω (video)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 762 ΦΟΡΕΣ

«Στιγμές Μουντιάλ» και στο νησί του Ιπποκράτη

Σε μία δύσκολη ημέρα για ολόκληρη την Κω και ιδιαίτερα για το χώρο της δημοσιογραφίας στο νησί, έμελλε να είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «Στιγμές Μουντιάλ».

Λίγες ώρες μετά τον «αποχαιρετισμό» στον κ.Γιάννη Ιωαννίδη, έλαβε χώρα στον Ορφέα, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο κ.Σπύρος Κλάδης και το βιβλιοπωλείο «Έκφραση», με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες Αθλητικογράφους, παγκοσμίου φήμης, άξιος συνεχιστής του «μεγάλου» Γιάννη Διακογιάννη, αστείρευτος σε εμπειρίες εντός κι εκτός των γηπέδων, όπως και σε επίπεδο γνώσεων.

Πολυβραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική δημοσιογραφία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1998 αναδείχθηκε 1ος σε διαγωνισμό ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του, σε διαγωνισμό που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας.

Στο ταξίδι του τον συνοδεύει η κόρη του Χριστίνα, μαζί του ο κ.Κ.Σκανδαλίδης, o οικοδεσπότης κ.Σπ.Κλάδης, και ένας από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστής της «χρυσής» Λάρισας της δεκαετίας του 80 (Κυπελλούχος το 1985 και Πρωταθλήτρια το 1988), ο κ.Γ.Βαλαώρας.

Το 4ο κατά σειρά συγγραφικό του εγχείρημα, ήταν η αφορμή να επισκεφτεί την Κω, με τον π.υπουργό κ.Σκανδαλίδη να προλογίζει το βιβλίο και τον δημοσιογράφο κ.Μαχαίρα να συντονίζει τη συζήτηση. Όπως μας «εκμυστηρεύτηκε. ο κ.Σωτηρακόπουλος, θα ήθελε οι «Στιγμές Μουντιάλ» να εμπεριέχουν γεγονότα και από το τελευταίο μουντιάλ στη Βραζιλία, με το πιο χαρακτηριστικό, τη στιγμή της «εκτέλεσης» του πέναλτι από τον Σαμαρά, όταν όλη η Ελλάδα κρατούσε την αναπνοή της... «Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις αυτό», συμπληρώνει.

O Χρήστος Σωτηρακόπουλος, μίλησε για τις διαφορές του ποδοσφαίρου του χθες και του σήμερα, ακόμα και από μουντιάλ σε μουντιάλ. Ξεχώρισε θρύλους του ποδοσφαίρου για τα κατορθώματα τους, που πέρασαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του, ενώ δεν δίστασε να σταθεί με παραδείγματα στο τι ήταν και τι είναι πια είδηση στις μέρες μας. Στα... «καλύτερα» του, οι παρατηρήσεις και τα σχόλια του σχετικά με το πως - ο γυναικείος πληθυσμός - αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τα μουντιάλ.

Στην αίθουσα του Ορφέα παρευρέθηκαν φίλοι του ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων και ο νέος Δήμαρχος Κω, κ.Κυρίτσης και οι κύριοι Σηφάκης, Γερασκλής και Κιάρης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ κ.Αδαμίδης.

Πηγή : coppa.gr

Διαβάστε ακόμη

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου