Ξεκινούν έλεγχοι για τις καταλήψεις

Ξεκινούν έλεγχοι για τις καταλήψεις

Ξεκινούν έλεγχοι για τις καταλήψεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Επόπτες καθαρισμού και εργοδηγοί των πρώην δήμων του νησιού, μαζί με αστυνομικούς της Ελληνικής αστυνομίας, ξεκινούν ελέγχους για την πάταξη της αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Συγκεκριμένα από το τέλος της εβδομάδας, τρία μικτά συνεργεία θα αρχίσουν το έργο τους στην πόλη της Ρόδου και τις αμέσως προσεχείς ημέρες αντίστοιχα συνεργεία θα συγκροτηθούν για να αναλάβουν δράση και στις κυριότερες τουριστικές περιοχές όπως για παράδειγμα στο Φαληράκι την Ιαλυσό, τα Κολύμπια και τη Λίνδο.

Σημειώνεται ότι χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στην οποία προήδρευσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Περδίκης και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δύο υποδιευθυντές της ΑΔΔ, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας Νίκος Ρόδης, οι προϊστάμενοι των τμημάτων, οι επόπτες καθαριότητας και οι εργοδηγοί, και η προϊσταμένη προσόδων.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Περδίκης, στην εκστρατεία θα πάρουν μέρος συνολικά 25 άτομα, που θα ενισχυθούν με τους αστυνομικούς που θα διαθέσει η ΕΛΛΑΣ, ώστε να εφαρμοστούν οι σχετικές εντολές του δημάρχου της Ρόδου.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση των μελών των κλιμακίων τα οποία θα αναλάβουν δράση, και ειδικότερα ενημερώθηκαν γύρω από τον τρόπο επιβολής των προστίμων και συμπλήρωσης του ειδικού εντύπου που απαιτείται για τη βεβαίωση της παράβασης.

Πάντως ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι ζήτησε να υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τις περιπτώσεις που θα καταγραφούν, ενώ όπως έκανε γνωστό, το πρόγραμμα των ελέγχων θα καταρτίζεται μία μέρα πριν και θα κοινοποιείται στην αστυνομία προκειμένου να διαθέτει και το απαιτούμενο προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο θα διενεργεί ελέγχους ακόμα και τη νύχτα όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους επιχειρήσουν να συνεχίσουν να αυθαιρετούν. Για το λόγο αυτό κάλεσε όσους δεν έχουν αποκτήσει ακόμα τη σχετική άδεια για την έκταση που έχουν καταλάβει, να το τακτοποιήσουν προτού ξεκινήσουν οι έλεγχοι το Σάββατο 2 Αυγούστου.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της η διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης αναφέρει τα εξής: «Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες του Δήμου Ρόδου ότι από το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, ο Δήμος Ρόδου με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινάει ελέγχους για την αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.

Καλούνται όσοι επιχειρηματίες έχουν εκκρεμότητες στο θέμα της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, όπως τις τακτοποιήσουν μέχρι και την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου»

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο