Η Νέα Υόρκη συναντά τη Ρόδο!

Η Νέα Υόρκη συναντά τη Ρόδο!

Η Νέα Υόρκη συναντά τη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1051 ΦΟΡΕΣ

Συναυλία του τενόρου Γεωργίου Αργυράτου και ο βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος

Η συναυλία των δυο διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστών στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης λίγους μήνες πριν, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας αλλά και του απαιτητικού Νεοϋορκέζικου κοινού έκλεψε τις εντυπώσεις!

Οι δυο διακεκριμένοι έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι με βάση τη Ν. Υόρκη εμφανίζονται σε όλη την Αμερική και Ευρώπη, ο τενόρος Γεώργιος Αργυράτος και ο βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος, που αποτελούν το "Δίφωνο", ερμηνεύουν υπέροχες κλασσικές μελωδίες σε συνοδεία πιάνου Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια του Πάολο Τόστι και έργα των: Verdi, Lalo, Leoncavallo, Di Capua, Ravel.

Γεώργιος Αργυράτος, τενόρος
Στέφανος Κορωναίος, βαρύτονος
Μιχάλης Παπαγεωργίου, πιάνο

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Ώρα έναρξης: 21.00

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη

Σε συνεργασία: Δ.Ο.Π.Α.Ρ
Με την υποστήριξη: ΕΟΤ

Πληροφορίες
www.rhodes.com.gr/festival
rhodesinternationalfestival@gmail.com

Εισιτήρια: 10 E / 5 E (μαθητικό, φοιτητικό)
* Κιόσκι Πλατείας Κύπρου (10.00-13.00 & 18.00-21.00)
*Mediterranean Hotel /απέναντι από Ενυδρείο
*Rodos Palace Hotel /Ιξιά
*Sheraton Rhodes Resort / Ιξιά
*Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ( 18:00-21:00 πριν από κάθε συναυλία)

Χορηγοί:Rodos Palace Hotel, Sheraton Rhodes Resort, Atrium Hotels, Hedera prints
Χορηγοί επικοινωνίας:Rhodes on line, Λυχνάρι FM , Εφημερίδα Ροδιακή

Πρόγραμμα
Francesco Paolo Tosti: Ninna nanna
Francesco Paolo Tosti: 7 popular songs
Francesco Paolo Tosti: Ideale
Giuseppe Verdi: Non t' accostare al urna
Giuseppe Verdi: Nell orror di notte oscura
Edouard Lalo: Vainement ma bien aimee
Maurice Ravel: Don Quichotte a Dulcinee ( 3 songs)
Eduardo di Capua: O sole mio
Ruggiero Leoncavallo: Mattinata

Γιώργος Αργυράτος
Τενόρος με διεθνή σταδιοδρομία, ο Γιώργος Αργυράτος έχει συνεργαστεί ως σολίστας με την Όπερα της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα, καθώς και στην Αμερική με τις Grattacielo Opera, New York Lyric Opera, Regina Opera, Amore Opera, Altamura center of the arts, Allegro singers και Footlight Players of NY. Αφού αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με το δίπλωμα μονωδίας, συνέχισε τις σπουδές τραγουδιού στη Νέα Υόρκη με τον Charles Kellis από τη Juilliard school και τον Franscisco Casanova, τενόρο της Metropolitan Opera.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως μόνιμος τραγουδιστής με την dellʼArte Opera Ensemble, την Opera Manhattan και την Dicapo Opera Theatre στη Νέα Υόρκη της Αμερικής. Κάποιοι από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία είναι αυτοί του Ελβίνο από την όπερα “Υπνοβάτις”, Νεμορίνο από το “Ελιξίριο του Έρωτα”, Ντον Οττάβιο από τον “Ντον Τζιοβάννι”, Ντον Μπαζίλιο από τους Γάμους του Φίγκαρο, Μονόστατος από τον “Μαγικό Αυλό” κ.ά.

Ως ο ένας απο τους δύο συντελεστές του “Diphono”, έχει ως κύριο στόχο να προβάλλει στο ευρύ κοινό τη μουσική που αγαπά, από διαφορετικά μέρη του κόσμου, καθώς και να προάγει την Ελληνική κλασσική μουσική στο κοινό της Βορείου Αμερικής, το οποίο ήδη έχει αποδεχθεί αυτή την προσπάθεια με ενθουσιασμό και με πολύ καλές κριτικές.

Για το ερχόμενο έτος η παρουσία του Γιώργου Αργυράτου ως σολίστα περιλαμβάνει παραστάσεις με την Dicapo Opera στην Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Βοστώνη. Η δραστηριότητα του “Diphono” για το ερχόμενο έτος επεκτείνεται σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, με παραστάσεις Ελληνικής Οπερέτας σε συνεργασία με τους φοιτητές.

Στέφανος Κορωναίος
Ο βαρύτονος Στεφανος Κορωναίος έκανε το ντεμπούτο του με την “La Bohème” στην κρατική όπερα του Freiburg της Γερμανίας. Έχει έκτοτε τραγουδήσει σε θέατρα όπως το Teatro alla Scala (Θέατρο Σκάλα, Μιλάνο), Rossini Opera Festival ( Pesaro, Ιταλία), στο θέατρο Bolshoi (Μόσχα), Palm Beach Opera , Teatro Reggio di Parma, Connecticut Opera , Giglio Lucca, Osnabrück Theater, Verdi Busetto, Sociale Rovigo, Λιβόρνο, Ραβέννα, Πίζα (Ιταλία), και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ελλάδα).

Έχει εργαστεί με διευθυντές ορχήστρας όπως:

R. Bonynge, G. Carella , A.Coppola, P. Steinberg, J. Cura, P. Olmi , G, Neuhold , Bruno Aprea , Corrado Rovaris και Massimiliano Stefanelli και με σκηνοθέτες όπως: Franco Zeffirelli, Pier Luigi Pizzi , Emilio Sagi. Ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν, “I Vespri Siciliani”, ζωντανή ηχογράφηση από to Bussetto, RAI International (απόδοση με Μοντσερράτ Καμπαγιέ) και τρεις όπερες για το Sky Internatiοnal Channel. Μελλοντικές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν συναυλίες στην Berliner Philharmonie (Φιλαρμονική του Βερολίνου,Γερμανία) και στο San Gallen (Ελβετία), 'El Gatto Con Las Bottas' με την Gotham Chamber Opera στην Νέα Υόρκη και Ρεσπίγκι “Belfagor” με την Opera Grattacielo στη Νέα Υόρκη.

Μιχάλης Παπαγεωργίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο όπου αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίνας Λαμπρινούδη το 1993 με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο και βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Συνέχισε να μελετά το πιανιστικό ρεπερτόριο με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, τον Andre Marchand, (Μουσική Ακαδημία Στουτγκάρδης) και τον Μάρκο Αλεξίου, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά μαθήματαμουσικής παίρνοντας πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό Άριστα.

Δραστηριοποιήθηκε στο ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο της μουσικής συμμετέχοντας ενεργά στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ (1999-2005 Συμφωνική ορχήστρα και ορχήστρα ποικίλης μουσικής) παίζοντας πιάνο, τσέμπαλο, τσελέστα, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας ως συνοδός των σχολών εγχόρδων, ξύλινων και χάλκινων πνευστών (1998-2002), με την Καίτη Παπαλεξοπούλου προετοιμάζοντας ηθοποιούς και τραγουδιστές, με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Πανελλήνιοι Καλλιτεχνικοί Αγώνες 1997-2006) κ.α.

Είναι απόφοιτος του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Σήμερα είναι καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου στο Εθνικό Ωδείο και στο Αθηναϊκό Ωδείο.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών