ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1004

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Ο κ. Γενικός Διοικητής δι’ αυστηράς εγκυκλίου του προς τους Κοινοτάρχας συνιστά εις αυτούς να επισπεύδουν τας ενεργείας των και καθιστούν αυτάς γνωστάς το ταχύτερον εις την Γ.Δ.Δ.

Η ΑΠΟΒΑΘΡΑ ¨ΒΡΟΝΤΗ” ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (του αναποκριτού μας). Μεγάλην ανακούφισιν προσεκάλεσεν, η δαπάναις της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, κατασκευή της μικράς αποβάθρας εις Βρόντη, όπου εις τα εξής θα είναι δυνατή η επιβίβασις και παραμονή των επιβατών Καρπάθου με ασφάλειαν και άνεσιν, όταν λόγω του καιρού δεν είναι δυνατή η επιβίβασίς των εις την επίσης τελευταίως επισκευασθείσαν αποβάθραν του Τελωνείου.

Απομένει η κατασκευή της οδού προσπελάσεως προς την εν λόγω αποβάθραν, την οποίαν ανέλαβον να κατασκευάσουν αι Κοινότητες, δια να αξιοποιηθή πλήρως το τόσον εξυπηρετικόν δια τους κατοίκους έργον.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Υπό της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου εφωτογραφήθησαν και θα αποσταλώσι προς δημοσίευσιν εις διάφορα περιοδικά άπαντα τα νεοοικοδομηθέντα υπ’ αυτού κτίρια, οδοί, διανοίξεις οδών κ,λπ.
Η ενέργεια αύτη ενέχει και περιεχόμενον καθαρώς διαφημιστικόν.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΤΑΓΟΡΑ
Πληροφορούμεθα ότι ο Ανταγόρας Κω θα προτείνη εις τον Ολυμπιακόν να μεταβή εις Κω δια δύο συναντήσεις κατά τας 12 και 14 Σεπτεμβρίου (αργίαι). Δια τους αγώνας τούτους θα αθλοθετήση μικρόν κύπελλον ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Γεώργ. Σαρζετάκης.
- Αι προπονήσεις των ποδηλατιστών μας ήρχισαν εντατικαί ειδικώς επί της διαδρομής Λίνδου - Ρόδου και Προφ. Ηλία - Ρόδου.

- Σήμερον εις την Λέσχην του Γ.Σ. Διαγόρα και ώραν 8.30 μ.μ. θα συγκεντρωθώσιν όλοι οι αθληταί του Διαγόρα δια να τους ανακοινωθή υπό του Δ. Συμβουλίου το πρόγραμμα προπονήσεων, συναντήσεις και εξορμήσεων εκτός Ρόδου κατά το τρέχον έτος.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΝ
Κατόπιν τηλεγραφικής εγκρίσεως του υπουργείουε σωτερικών ο σύλλογος των ερασιτεχνών αλιέων Ρόδου οργανώνει την θαλασσίαν αλιευτικήν εκδρομήν εις τας απέναντι ακτάς της Τουρκίας. Ηδη εκλήθησαν άπαντα τα μέλη του συλλόγου όπως δηλώσουν την συμμετοχήν των. Θα λάβουν μέρος ο γενικός πρόξενος Τουρκίας της πόλεώς μας κ. Γκιονέ, ο Κεντρικές Λιμενάρχης κ. Γιάκος ο τέως Διευθυντής Εσωτερικών της ΓΔΔ κ. Μπέης, και άλλοι.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθή δια του κοττέρου “Γιώτ” του κ. Διακομιχάλη όστις το προσέφερε αφιλοκερδώς και θα διαρκέση επί διήμερον.

ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Συνεργεία του ΟΤΕ ανασκάπτοντα εις τον περίβολον του ασυρμάτου, παρά την οδόν Πίνδου, προς τοποθέτησιν στύλου στηρίξεως καλωδίων, ανεύρον διάφορα αρχαία αντικείμενα, ήτοι λυχνίας, θυμιατήρια κ.ά. Επίσης ανευρέθησαν ανθρώπινα οστά. Κατά πάσαν πιθανόττηα, πρόκειται περί παλαιού νεκροταφείου.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"