Φώτης Χατζηδιάκος: «Απαιτείται σκληρή δουλειά» (video)

Φώτης Χατζηδιάκος: «Απαιτείται σκληρή δουλειά» (video)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Ρόδου

Με μηνύματα συνεργασίας για μια κρίσιμη πενταετία που ξεκινάει για το Δήμο της Ρόδου, με καλύτερη αφετηρία όμως, αλλά απαιτεί σκληρή δουλειά, πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, η σεμνή τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και παραλαβής από το νεοεκλεγέντα κ. Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία και του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Χαμόγελα, αποχαιρετισμός αλλά και το βλέμμα στραμμένο στην «επόμενη ημέρα», κυριάρχησαν, χθες, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου. Σ’ αυτήν, εκτός από τους παραπάνω, παρέστη τόσο ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος όσο και σύμβουλοι της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Στ. Κουσουρνάς: Από καλύτερη αφετηρία ο Δήμος
Ξεκινώντας, ο απερχόμενος Δήμαρχος είπε ότι Δήμος Ρόδου είναι από τους πιο μεγάλους αλλά και πιο σημαντικούς Δήμους της χώρας αφού μπορεί να είναι ένατος σε πληθυσμό αλλά είναι ο πιο δυναμικός, κάτι που έχει σχέση με τους πολίτες του και από αυτή την άποψη ο Δήμος έχει προοπτική.

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι όταν ανέλαβαν το 2011 δεν παρέλαβαν αφού έπρεπε να παραλάβουν από δέκα Δήμους αλλά και να υπηρετήσουν ένα νέο θεσμό, τον Καλλικράτη, που έφερε τεράστιες αλλαγές, θεσμικές, οικονομικές, με μεγάλες προσδοκίες για μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων αλλά, δυστυχώς, η μεγάλη αυτή θεσμική αλλαγή συνέπεσε με τη μεγάλη κρίση που είχε η χώρα και πολλά πράγματα έμειναν πίσω.

Και είπε, στη συνέχεια:
«Σαν Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε. Νομίζω ότι βάλαμε ένα λιθαράκι. Και θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και τον Γιώργο τον Χατζημάρκο που είναι ο νέος Περιφερειάρχης. Γιατί, στα δύσκολα καταφέρναμε να συνεννοηθούμε και το ‘χουμε δηλώσει πολλές φορές ότι υπήρχε ένας κώδικας επικοινωνίας.

Είμαι σίγουρος πως, ο Φώτης ο Χατζηδιάκος, με την εμπειρία που έχει, με την εργατικότητα, τη σύνεση, θα πετύχει.

Είναι ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει και στον στίβο της ζωής αλλά και όπου έχει μπει, ότι έχει επιτυχίες. Διότι, δουλεύει, αφουγκράζεται και δρα. Απ‘ αυτήν την άποψη θεωρώ ότι είναι σε καλά χέρια ο Δήμος Ρόδου», είπε και του ευχήθηκε από καρδιάς καλή θητεία και να ‘χει υγεία και δύναμη για να επιτελεί το δύσκολο έργο, ενώ το ίδιο ευχήθηκε και στον κ. Χατζημάρκο και στον κ. Κόκκινο.

Κλείνοντας, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά τους όποτε του ζητηθεί γιατί είναι ένας ενεργός πολίτης και θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Είπε, ακόμη, ότι, όλες αυτές τις μέρες μετά τις εκλογές, είχαν πολλές συναντήσεις με τον κ. Χατζηδιάκο, οι περισσότερες, μάλιστα, ήταν εκτός Δημαρχιακού Μεγάρου, για να ενημερωθεί για τα διάφορα θέματα αλλά και το προσωπικό μπορεί να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα.

Στη συνέχεια, του παρέδωσε και ένα φάκελο με περίληψη του έργου που έχει γίνει αυτά τα τριάμισι χρόνια καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου, των Επιχειρήσεων και των υπολοίπων Οργανισμών και δήλωσε σίγουρος ότι «από καλύτερη αφετηρία ξεκινάει ο Δήμος».

Φ. Χατζηδιάκος: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια
Από την πλευρά του, ο νέος Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουσουρνά, ανέφερε και εκείνος ότι ο Δήμος είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας αλλά έχει τέτοιες ιδιαιτερότητες που πολλές φορές τον καθιστούν τον πρώτο.

«Είμαι τυχερός», δήλωσε και εξήγησε ότι αφενός με τον κ. Κουσουρνά είχαν συνεργασία πολλά χρόνια από διάφορες θέσεις που βρέθηκαν αλλά το ίδιο και με τον κ. Χατζημάρκο και είπε ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο νέος Περιφερειάρχης, πέρα από την εμπειρία του σε φορείς που γνωρίζει τα προβλήματα στην ελεύθερη αγορά έχει και τη θητεία στο Δήμο και έχει πολλές εμπειρίες, ενώ και με τον κ. Κόκκινο είχαν μακρά συνεργασία.

Όπως είπε, είναι ευχής έργο ότι έχουν για χρόνια συνεργασία αλλά και τις ίδιες αντιλήψεις των θεμάτων που θα αντιμετωπίσουν ως Δήμος και Περιφέρεια ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι πλαισιώνονται από άξιους, ικανούς αλλά και έμπειρους συνεργάτες και υπάρχει μία σύνθεση ενθουσιασμού νέων και εμπειρίας των παλιών. Ανέφερε και εκείνος ότι, μετά από αυτά, θα έχουν ευκολότερο έργο σε σχέση με την πρώτη θητεία του Καλλικράτη στο Δήμο και την Περιφέρεια.
«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, διεκδικώντας για τον τόπο μας και εκείνο που ξέρετε πολύ καλά όλοι είναι ότι δεν μας φοβίζει η σκληρή δουλειά», δήλωσε ο νέος Δήμαρχος.

Τέλος, ως ένδειξη φιλίας, όπως είπε, έκανε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Κουσουρνά, το οποίο συνοδευόταν και από μία προσωπική επιστολή η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Αγαπητέ Στάθη,
Η συμπόρευση και η συνεργασία μας επισφραγίζεται με μια δυνατή φιλία, που ταιριάζει στις παραδοσιακές μας καταβολές και που αρμόζει στους πολιτικούς άνδρες.

Θεωρώ, ότι είναι δίκαιο και πρέπον να αποτυπώσω την προσωπική μου αυτή εκτίμηση σε σένα και να μιλήσω για τον άνθρωπο, με τον οποίο συμπορευτήκαμε στα δύσκολα και στα εύκολα, στα καλά και στα κακά, στις αγωνίες και στις ανάγκες, που παλέψαμε με αγωνιστικότητα και ανταγωνιστικότητα, που ξεπέρασε καθένας μας το προσωπικό του εγώ και προσαρμοστήκαμε στην ανάγκη να συνδιαμορφώσουμε μόνο το κοινό καλό, το ηθικό και το δίκαιο προς όφελος του τόπου μας.

Εργαστήκαμε έντιμα, δίκαια και δημοκρατικά. Αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες και τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, δώσαμε λύσεις, όπου ήταν εφικτό.

Στην πολιτική, όπως ξέρεις και βίωσες αυτοακρωτηριάζεσαι, αποχωρίζεσαι συνειδητά από ένα κομμάτι του εαυτού σου, από την οικογένειά σου, από τους φίλους σου. Ακολουθείς την οδό ερήμου, όπως έγραψε και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Όμως η πορεία αυτή και ο αγώνας είναι επιλογή μας, που έχει ως αφετηρία το κοινό όφελος και το καλό του τόπου.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος για σένα στην Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησες στον Α΄ και Β΄ Βαθμό με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ο Αριστοτέλης έλεγε, ότι η εξέλιξη των πραγμάτων είναι το σύνολο των μεταβολών, των συγκυριών και των παραγόντων, που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο χρόνο και ο Σωκράτης πίστευε στην μηχανιστική εξέλιξη των πραγμάτων και έλεγε, ότι ο χρόνος είναι η αιτία προκαθορισμένων μεταβολών. Διαφορετική η προσέγγιση των δύο φιλοσόφων, που κατέληγε στη διαφωνία του Αριστοτέλη με το Σωκράτη.

Όμως ανεξάρτητα από την ορθότητα της μιας ή της άλλης θεωρίας προσωπικά θεωρώ, ότι , όπως έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα «το να γνωρίζεις πότε να παραιτηθείς από την διεκδίκηση μιας ιδέας, ενός καθήκοντος ή μιας σχέσης είναι η πιο δύσκολη μορφή απόφασης, που πρέπει όμως να πάρει ο ηγέτης».

Γ. Χατζημάρκος: Απολύτως δεδομένη η συνεργασία
Το στίγμα της πενταετίας που ξεκινάει για τον τόπο, έδωσε, χθες, ο νέος Περιφερειάρχης λέγοντας: «Ξεκινάει μία πολύ δύσκολη, πολύ κρίσιμη πενταετία γιατί σ’ αυτή την πενταετία καθορίζονται πάρα πολλά σχετικά με το μέλλον αυτής της χώρας, βεβαίως και αυτού του τόπου και στην πιο δύσκολη τουλάχιστον περιφέρεια-όχι το νησί της Ρόδου είναι εύκολο.

Είναι η περίοδος των μεγαλυτέρων προκλήσεων, των μεγαλυτέρων κινδύνων και των μεγαλυτέρων ευκαιριών. Σ’ αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε είναι στις ευκαιρίες και την προοπτική και να κάνουμε χώρο για να εκπληρωθούν τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι ελπίδες των συμπολιτών μας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συγκρουστούμε με όλα όσα μας πλήγωσαν και μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.

Τόσο ο νέος Δήμαρχος Ρόδου, ο κ. Χατζηδιάκος, όσο και εγώ, γνωρίζουμε ο ένας τι θα αντιμετωπίσει στο χώρο που αναλαμβάνει ο άλλος».

»Ο κ. Χατζηδιάκος, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το τι θα αντιμετωπίσει η νέα Περιφερειακή Αρχή αυτή την περίοδο και εγώ γνωρίζω το τι θα αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή την περίοδο που έχουμε μπροστά.

Η συγκυρία, οι ανάγκες, η περίοδος, η απαίτηση, όλα αυτά ξεπερνούν οποιαδήποτε συζήτηση περί προσωπικών ή διαπροσωπικών σχέσεων.

Το μήνυμα είναι σαφές και απλό και όχι μόνο η παρουσία μας εδώ αλλά και ό,τι προηγήθηκε αυτό το διάστημα-πολύ περισσότερο αυτά που θα ακολουθήσουν-θα αποδείξει στην πράξη ότι η συνεργασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού είναι δεδομένη.

Η συνεργασία της Περιφέρειας με το μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας και πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, τη Ρόδο, είναι απολύτως δεδομένη και όλο αυτό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης πρωτίστως, ο οποίος θέλει αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα αλλά και τον τόπο αυτό καθ’ εαυτό».

Ο κ. Κόκκινος
Στο τι συμβολίζει η παρουσία τους στη χθεσινή τελετή, αναφέρθηκε ο κ. Κόκκινος, λέγοντας, καταρχήν, ότι σέβονται την εντολή του λαού, τιμούν αυτούς που με την ψήφο έχουν αναλάβει θέση ευθύνης. Το δεύτερο είναι η λαϊκή απαίτηση για συνεργασία και κοινή πορεία.

«Τα προβλήματα μας θέλουν να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε κοινές στοχεύσεις, για να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση λοιπόν εμείς στέλνουμε το μήνυμα ενότητας και κοινής δράσης και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά στο Δήμο της Ρόδου αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας την οποία αγκαλιάζουμε και θέλουμε να δημιουργούμε καθημερινά κοινωνικές συμμαχίες», είπε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο είναι ότι, από την πλευρά τους, σέβονται και τη λαϊκή εντολή και τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά πάνω απ’ όλα εκείνο που θέλουν είναι να στείλουν ένα μήνυμα ρήξης, αλλαγής, ανανέωσης, σύγκρουσης με την παρακμή και τα προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»