Άνεργος έμεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης

Άνεργος  έμεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης

Άνεργος έμεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Υψηλάντης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2464 ΦΟΡΕΣ

Δεν μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του για πέντε χρόνια

Τις συνέπειες του νέου νόμου για τους αιρετούς, θα πληρώσει για τα επόμενα πέντε χρόνια ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος, Πορεία Ανατροπής» ο οποίος θα παραμείνει άνεργος και ανασφάλιστος επειδή δεν μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του!

Το γεγονός που ίσως αφορά ελάχιστους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, προκαλεί προβληματισμό, αφού για όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν υφίστατο τέτοιοι περιορισμοί για άλλους υποψηφίους που δοκίμασαν ν ασχοληθούν με τα κοινά.

Για να επιστρέψει στην υπηρεσία του (ΔΕΥΑΡ Ρόδου) ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, με τον βαθμό του αναπληρωτή γενικού διευθυντή μάλιστα, θα πρέπει προηγουμένως να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης και τη θέση του δημοτικού συμβούλου!

Η περίπτωσή του, θα μπορούσε να ρυθμιστεί με μια νομοθετική διαδικασία αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σχετικές ενέργειες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Εκτός από άνεργος, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, για όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα παραμείνει και ανασφάλιστος, ενώ δυστυχώς δεν τεκμηριώνει και δικαίωμα συνταξιοδότησης για να μπορέσει τουλάχιστον να βγει στη σύνταξη.

Τι δήλωσε ο ίδιος
Ερωτηθείς χθες από τη «Ροδιακή» ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, επιβεβαίωσε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο ίδιος επαγγελματικά διευκρινίζοντας τα εξής:

«Ακολούθησα εν γνώση μου την συγκεκριμένη πορεία. Ο νέος Καλλικρατικός νόμος 3852/10 που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο, αφήνει ανέργους όσους υπηρετούν σε δημοτικές υπηρεσίες όπως εγώ και αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Περίμενα να παρθεί μια σχετική πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να γίνει άρση της σχετικής αδικίας σε βάρος μου. Να δοθεί έστω μια παράταση του σχετικού νόμου αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Με αυτά τα δεδομένα, ακολουθώ κι εγώ κι οι συνεργάτες μου τον δρόμο που χαράξαμε από κοινού για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Αλλά ας σκεφτούμε όλοι μας τελικά, αυτές οι καλλικρατικές ρυθμίσεις, ποιους ευνοούν και γιατί αποτρέπουν κόσμο ν’ ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου του;» - κατέληξε ο κ. Υψηλάντης.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»