Άναψε... φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός του Γιώργου Υψηλάντη

Άναψε... φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός του Γιώργου Υψηλάντη

Άναψε... φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός του Γιώργου Υψηλάντη

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1809 ΦΟΡΕΣ

Τοποθετήθηκε ως μέλος από την πλειοψηφία στην Εταιρία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας

Φθινοπωρινό…“μελτέμι” φαίνεται ότι προκάλεσε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοπικά, ο ορισμός του επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» («ΡΟΠΟΑΝ»), κ. Γιώργου Υψηλάντη, που, ως γνωστόν, στήριξε το κόμμα για το Δήμο της Ρόδου, ως μέλος από την πλειοψηφία στην Εταιρία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας, και ουδείς γνωρίζει εάν εξελιχθεί σε…πολλά μποφόρ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του κ. Υψηλάντη στην Εταιρία αυτή την Περιφέρειας, που ανακοινώθηκε μαζί με όλα τα μέλη των υπολοίπων κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου προχθές, προκάλεσε «αμηχανία» αλλά και προβληματισμό στους κόλπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην περιοχή μας.

Παρ’ όλο που, μέχρι και χθες το απόγευμα, δεν υπήρξε κανένα σχόλιο και καμία επίσημη αντίδραση από τη νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος νότιας Δωδεκάνησου, για το θέμα αυτό, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν, η απόφαση αυτή του κ. Υψηλάντη να αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην Εταιρία, να προκαλεί δυσαρέσκεια.

Μέχρι και αργά, χθες, το απόγευμα η μόνη, δημόσια, αντίδραση που έγινε αντιληπτή ήταν αυτή του μέλους του κόμματος κ. Μπάμπη Ευθυμιάδη ο οποίος έγραψε στο facebook:

«Ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι εκπρόσωποι σε εταιρίες. Εταιρία Ενεργειακή Α.Ε., μέλη από την πλειοψηφία Χ. Κόκκινος, Παπαβασιλείου Μαριέτα, Υψηλάντης Γιώργος του Εμπεδοκλή!! Μέλη από τη μειοψηφία Μαιχαιρίδης Γιάννης!!!

Κάποιοι πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια και να ζητήσουν συγνώμη!! Εμένα η στάση μου ήταν η σωστή και δικαιώνομαι ηθικά-περιμένω τη συγνώμη τους το λιγότερο!!!».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευθυμιάδης είναι πρώην Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου ενώ στη συνέλευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου που θα στήριζε για τη Ρόδο, είχε εκδηλώσει και εκείνος ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος αλλά ψηφίστηκε ο κ. Υψηλάντης.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή του κ. Υψηλάντη «ξένισε» κάποιους μέσα στο κόμμα-ορισμένοι, μάλιστα, είναι και μέλη της παράταξης-κυρίως για το γεγονός της αποδοχής του να είναι μέλος και όχι της επιλογής.

Έτσι, προφανώς, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνάντηση της ν.ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. νότιας Δωδεκανήσου αλλά να τεθεί και σε συνεδρίαση της «ΡΟΠΟΑΝ» από μέλη του κόμματος που είναι και μέλη της παράταξης.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»