ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1019

ΜΑΟΥ ΜΑΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ...ΧΩΡΙΟΝ ΚΟΣΚΙΝΟΥ ΠΕΡΙΕΧΥΣΑΝ, ΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ, ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΝ ΕΝΑΝ ΟΝΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΘΕΣΑΝ ΠΥΡ

Προχθές την νύκτα, εις το χωρίον Κοσκινού, άγνωστοι, δια λόγους προφανώς εκδικήσεως, περιέχυσαν με πετρέλαιον τον όνον του Αντωνίου Σπανού και ακολούθως έθεσαν πυρ.

Το ατυχές ζώον, αφηνιάσαν από τους πόνους έθραυσε τα σχοινία του και ήρχισε να τρέχη εντός του χωρίου καιόμενον. Τέλος δε, προσδραμόντες χωρικοί κατώρθωσαν, μετά πολλού κόπου, να το απαλλάξουν από τας φλόγας.

Οι δράσται μετέβησαν εν συνεχεία εις τα καταστήματα Δημ. Φακουλάκη και Τσαμ. Μπάρδου, έρριψαν επίσης πετρέλαιον και αφού έθεσαν πυρ, εξηφανίσθησαν.
Το πυρ κατεσβέσθη εγκαίρως υπό προσδραμόντων χωρικών.
Ενεργούνται ανακρίσεις.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΠΕΝΘΗ
ΜΙΧ. Γ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ


Με ειλικρινή και βαθείαν οδύνην, ηκούσθη ο αδόκητος θάνατος του εκ Βολάδος-Καρπάθου, αειμνήστου εκλεκτού συμπατριώτου Μιχαήλ Γ. Παπαμανώλη, επελθών εις Κοζάνην την 10 Σεπτεμβρίου εκ καρδιακής προσβολής, εις την ανθηράν ηλικίαν των 49 χρόνων.

Ο μεταστάς διετέλεσεν επί μακρόν Πρόεδρος της “Δωδεκανησιακής Νεολαίας” Αθηνών, επί των ημερών του δε εξεδόθη και η “Δωδεκανησιακή” μαχητικόν όργανον των εν Ελλάδι Δωδεκανησίων. Υπήρξεν εκ των οργανωτών του Συντάγματος Δωδεκανησίων Εθελοντών κατά την εξέγερσιν του Εθνους, κατά της Ιταλικής επιβουλής το 1940 και προσέφερε πολλαπλάς και μεγάλας υπηρεσίας εις τον Δωδεκανησιακόν απελευθερωτικόν αγώνα.

Η κηδεία του εγένετο εν Αθήναις το απόγευμα της Δευτέρας 13 τρέχ. εν μέσω συγκινητικών εκδηλώσεων πένθους εκ του ιερού ναού της Αγίας Ζώνης. Τον νεκρόν απεχαιρέτησε δι’ ολίγων αλλ’ εμπνευσμένων λόγων ο οφθαλμίατρος κ. Σταμάτιος Μανούσης, εκ μέρους των παλαιών συνεργατών της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, κατετέθησαν δε επί της σωρού του πλείστοι στέφανοι.

Εις την τόσον τραγικώς δοκιμασθείσαν Μητέρα του κ.αν Βενετίαν Παπαμανώλη διαβιβάζομεν τα συλλυπητήριά μας και την ειλικρινή συμμετοχήν μας εις το βαρύ πλήγμα της.
Α.Ν.Φ.

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Χθες την 4ην απογευματινήν εξέδραμον εις Πανορμίτην Σύμης οι πρόσκοποι του βορείου συγκροτήματος υπό την ηγεσίαν του Περιφερειακού Εφόρου κ. Γ. Τοπούζη. Την εκδρομήν επραγματοποίησαν δια του κοτέρου του κ. Διακομιχάλη ευγενώς προσφερθέντος υπ’ αυτού. Οι εκδρομείς θα επιστρέψουν σήμερον.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ

Κατά σχετικάς πληροφορίας, την 29ην τρέχοντος άρχεται εις Αθήνας το συνέδριον Επιθεωρητών Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως.

Η οργανωτική επιτροπή απηύθυνε πρόσκλησιν, όπως παραστούν, εις τους επιθεωρητάς Δωδεκανήσου κ.κ. Σακελλαρίου, Κατσιρέας και Ιωσήφ.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"