Σε διεθνές φεστιβάλ στην Πράγα το ντοκιμαντέρ που αφορά τη Λίνδο

Σε διεθνές φεστιβάλ στην Πράγα το ντοκιμαντέρ που αφορά τη Λίνδο

Σε διεθνές φεστιβάλ στην Πράγα το ντοκιμαντέρ που αφορά τη Λίνδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1123 ΦΟΡΕΣ

Με τίτλο "Λίνδος, η νύφη του Ήλιου"

To διάστημα από 9 έως 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Πράγα με τη Ρόδο και συγκεκριμένα τη Λίνδο να εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα την Ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ τουριστικού ντοκιμαντέρ, εκπροσωπεί η Ρόδος για την νέα τουριστική περίοδο 2015 με το ντοκιμαντέρ ΛΙΝΔΟΣ Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατερινόπουλου.

Η Πράγα και το τουριστικό θέρετρο της Τσεχίας το Κάρλο βι βάρε θα υποδεχθούν σκηνοθέτες που εκπροσωπούν ντοκιμαντέρ των χωρών της Ευρώπης αλλά και χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτότυπα θέματα που αναδεικνύουν τον πολιτισμό την ιστορία και φυσικά το τουριστικό ενδιαφέρον προορισμών για διακοπές.

Η Ελληνική συμμετοχή για φέτος αναδεικνύει την Λίνδο που αδιάκοπα από την αρχαιότητα κατοικείται και το ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους είναι ιδιαίτερο, ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος με το ρητό Μέτρον Άριστον, αποτελεί επίσης σημαντική αναφορά για την Λίνδο.

Η Ελληνική συμμετοχή κατατάσσεται στα φιλμ μεγάλου μήκους με διάρκεια 45 λεπτών και περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα σε όλους τους τομείς που αναζητά σήμερα ο τουρίστας εκτός από τις ακτές και το φαγητό.

Στο φεστιβάλ θα παραβρεθούν ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατερινόπουλος συνοδεύομενος από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου της Λίνδου κύριο Νικόλαο Ελευθερίου ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Τσεχίας προκειμένου να αναφερθεί για την περιοχή και τα ενδιαφέροντα που προσφέρει.

Επίσης κόπιες του φιλμ θα προσφερθούν στους δημοσιογράφους και σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της χώρας.

Η συμμετοχή του ντοκιμαντέρ απευθύνεται και σε άλλα φεστιβάλ στην συνέχεια, η συμμετοχή θα εξαρτηθεί από την προοπτική της συμβολής των φορέων της Ρόδου προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα μετακινήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του βιβλίου: «Ο κόσμος που ξέραμε»

Εκδήλωση για τον Βαγγέλη Παυλίδη στο Κατάλυμα της Γαλλίας

Εορταστικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Μονολίθου

Πασχαλινή συναυλία Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου

Σεμινάριο για την αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων

Διάλεξη της αρχαιολόγου Χαρούλας Φανταουτσάκη στην οπλοθήκη de Milly

Ατομική έκθεση- εγκατάσταση της Ροδίτισσας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου στο Παρίσι

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό