Τόσο διαφορετικοί και τόσο ερωτευμένοι...

Τόσο διαφορετικοί και τόσο ερωτευμένοι...

Τόσο διαφορετικοί και τόσο ερωτευμένοι...

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12803 ΦΟΡΕΣ

Το ζευγάρι στη Ρόδο που τραβά τα βλέμματα και προχωρά για την κοινή ζωή του

Τους είδα ένα μεσημέρι ξαφνικά να κατεβαίνουν από το μηχανάκι του Βασίλη, να μπαίνουν σ΄ ένα μαγαζί, να φεύγουν σε λίγο, τόσο διαφορετικοί και τόσο άνετοι μεταξύ τους και με τους άλλους…

Εκείνος με ύψος 2,05, μπασκετμπολίστας γαρ, εκείνη 1,62 και κατάξανθη! Η Ροδίτισσα Τούλα Λυκοπάντη και ο Βασίλης Εκινέ από τη Νιγηρία είναι τόσο ταιριαστοί μέσα τους που η θετική τους ενέργεια διαχέεται στο χώρο.

Τόσο ερωτευμένοι, τέσσερα χρόνια μετά τη μέρα που τυχαία συναντήθηκαν που θα κάνουν το γάμο τους το χειμώνα. Δεν άφησαν κανένα περιθώριο για εμπόδια, δεν επέτρεψαν σε ζιζάνια να παρεισφρήσουν, κι αυτό είναι το μυστικό!

Είναι μια κουταλιά μέλι οι ιστορίες αυτές στη μουντάδα των ημερών, οι σχέσεις που βασίζονται στα συναισθήματα, κι έχουν υπόβαθρο την αγάπη!


Πώς γνωριστήκατε, πότε έγινε αυτό;
Γνωριστήκαμε το χειμώνα του 2010, τέλη Φεβρουαρίου, ήταν τυχαία συνάντηση στην Παλιά Πόλη, δύο παρέες που έγιναν μία λόγω κοινών φίλων, όπως γίνεται συνήθως. Ο Βασίλης ήταν παίκτης του Διαγόρα στο μπάσκετ, η φίλη μου παίκτρια του βόλεϊ στον ίδιο αθλητικό σύλλογο.

Εκείνη την πρώτη φορά καταλάβατε ότι αυτή η γνωριμία θα έχει συνέχεια;
Ένιωσα την έλξη, στράφηκα αμέσως προς την Τούλα.

Σου αρέσουν οι ξανθιές γυναίκες;
Δεν είχα κάποια προτίμηση μόνο ξανθιές ή μόνο τις μελαχρινές, όμως αυτή η ξανθιά μου άρεσε (γέλια)

Εσύ Τούλα;
Εγώ ήμουν στη φάση «δεν θέλω τίποτα»! Δεν μ’ ενδιέφερε. Μάλιστα το είχα πάρει κι απόφαση, το ‘λεγα κιόλας «κορίτσια δεν θέλω να παντρευτώ, θέλω να είμαι καλά, να είμαι μαζί σας…», τέτοια. Μετά η παρέα συνέχισε να βρίσκεται, κανόνιζαν οι άλλοι και πηγαίναμε κι εμείς. Κάναμε πολλές συζητήσεις οι δυό μας, φαινόταν ότι έχουμε πολλά κοινά… Και τότε εγώ κατάλαβα ότι αυτό που ένιωθα για την Τούλα δεν ήταν ένας απλός θαυμασμός ήταν κάτι περισσότερο.

Από πού είσαι, ποια είναι η καταγωγή σου;
Είμαι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Στη Ρόδο ήρθα ως παίκτης του Διαγόρα για τη χρονιά 2010-11, κι η γνωριμία μας έγινε στο τέλος της χρονιάς. Θυμάμαι ότι με τον Βασίλη είχαμε βρεθεί εκείνο το διάστημα σε πολλά μέρη τυχαία, νομίζω ότι η ζωή ήθελε να μας φέρει κοντά, κι έψαχνε τον τρόπο.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας, ήταν λίγο πριν φύγει ο Βασίλης, κι υπήρχαν διαφορές που ήταν εμφανής, δεν είχατε ενδοιασμούς;
Ήμασταν και οι δυό ο εαυτός μας, ειλικρινής ο ένας με τον άλλο, δεν αγχωθήκαμε για το τι θα κάνουμε ή τι θα γίνει στο μέλλον μ΄ εμάς, και σιγά-σιγά διαπιστώσαμε ότι θέλουμε να είμαστε μαζί ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον. Τέσσερις μήνες μετά έληξε το συμβόλαιό μου, αλλά έκατσα στη Ρόδο άλλους δύο για την Τούλα. Έφυγα για Λευκάδα για μία αγωνιστική σεζόν, κι εκείνη ήρθε το χειμώνα μαζί μου. Καλοκαίρι πάλι στη Ρόδο και την επόμενη χρονιά είχα συμβόλαιο στη Χαλκίδα όπου πάλι ήρθε το χειμώνα. Πέρυσι έπαιξα στη Ρόδο στο Διαγόρα και πάλι, κι εφέτος είμαι εδώ με την ομάδα του Αρχαγγέλου «Άγιοι Θεόδωροι».

Οι φίλοι σας τι σας λέγανε, ξαφνιάστηκαν μ΄ αυτό το ταίριασμα;
Τα κορίτσια κατάλαβαν αμέσως τι γίνεται μ΄ εμάς. Μάλιστα τον Βασίλη τον πειράζανε κιόλας… Με πειράζανε που είχα όλη μου την προσοχή στραμμένη στην Τούλα. Πρέπει να σας πούμε ότι δεν είχαμε ταμπού από την αρχή και ποτέ δεν είχαμε πιστέψει αυτά τα τετριμμένα κλισέ. Αμέσως βγήκαμε χεράκι στο δρόμο, στα μαγαζιά, στη διασκέδαση, στην κοινή ζωή της πόλης. Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία του «τι σκέφτονται οι άλλοι…». Από τότε είμαστε συνέχεια μαζί.

Η οικογένειά σου Τούλα τι σου είπε, είχε αντίρρηση γι αυτή τη σχέση;
Δεν τους έδωσα το περιθώριο. Από την άλλη έβλεπαν ότι αυτό θέλω, έτσι είμαι ευτυχισμένη. Ένα χρόνο μετά τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Η δική σου οικογένεια Βασίλη;
Ως οικογένεια, ως άνθρωποι είμαστε ανοιχτοί. Θυμάμαι πως όταν γνώρισαν την Τούλα, ρώτησα στο τηλέφωνο τη μητέρα μου πώς της φάνηκε! Με κατέπληξε όταν μου είπε «εφόσον είσαι ευτυχισμένος μη ρωτάς κανένα, ούτε καν εμένα…»…

Τι ύψος έχεις Βασίλη;
Είμαι 2,05.

Εσύ Τούλα;
Είμαι 1.62. Ήμασταν «εμείς» από την αρχή. Στην εξέλιξη της σχέσης μας δεν βγάλαμε άλλο πρόσωπο, ίσα-ίσα που γίναμε ένα. Παρατηρώ σε ζευγάρια ότι στην αρχή προσπαθούν να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλο και ο άλλος θεωρεί δεδομένο ότι η γυναίκα ας πούμε θα είναι συνέχεια μακιγιαρισμένη και άψογα ντυμένη. Εγώ δεν κυνηγούσα να τον εντυπωσιάσω, να δείξω κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαι. Είμαστε γενικά χαμηλών τόνων άνθρωποι και ρωτάει ο ένας την άποψη του άλλου για τα πάντα.

Σχόλια έχετε ακούσει, βλέμματα περίεργα στο δρόμο;
Πολλά! Άλλα καλά, άλλα κακά, θετικά ή αδιάκριτα… Τους κάνει εντύπωση γενικά η διαφορετικότητά μας.

Θα παντρευτείτε;
Το προγραμματίζουμε γι’ αυτό το χειμώνα. Θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο είμαι χριστιανός ορθόδοξος και θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Οι φίλοι μας βεβαια αναρωτιούνται σε ποιόν θα μοιάζουν (γέλια)

Αυτές οι μίξεις έχουν όμορφα αποτελέσματα πάντως! Από την άλλη έρωτας είναι ευαίσθητο πράγμα, δεν είναι;
Είναι γι' αυτό εφησυχασμός κι επανάπαυση δεν χωράνε. Για εμάς το ότι ο έρωτάς μας είναι αμοιβαίος το κρατάμε ως κόρη οφθαλμού και δεν επιτρέπουμε τίποτα και σε κανέναν να μπει ανάμεσά μας.

Τούλα, πες μου κάτι για το Βασίλη για να κλείσουμε;
Είναι τόση η καλοσύνη του… Αισθάνομαι σιγουριά. Ξέρω ότι θα κάνει τα πάντα για μένα, κι εγώ γι’ αυτόν. Και του το λέω και μου το λέει. Γιατί πρέπει να το λέμε στον άλλο άνθρωπο, δεν είναι ντροπή να αγαπάς και να το λες…

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος