Ευαγγελία Παναή: «Αρνούμαι να συναινώ στον εμπαιγμό»

Ευαγγελία Παναή: «Αρνούμαι να συναινώ στον εμπαιγμό»

Ευαγγελία Παναή: «Αρνούμαι να συναινώ στον εμπαιγμό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 465 ΦΟΡΕΣ

Γιατί αποχώρησα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου;

Δήλωση της δημοτικής συμβούλου Ευαγγελίας Παναή, η οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε χθες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

"Αρνούμαι να συναινώ στον εμπαιγμό:

Γιατί αποχώρησα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου;

Χθες βράδυ, 20-10-2014, ήταν η τρίτη κατά σειράν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κατά την οποίαν, αναμένετο ότι, το θέμα της εκποίησης του Διεθνούς Αερολιμένος Ρόδου "Διαγόρας", που έχει δρομολογήσει εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, θα αποτελούσε μέρος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό είχε προτείνει η παράταξή μας, κατ' επανάληψιν, τόσον σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σώματος, όσον και κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Συμβουλίου.

Αυτό έγινε τόσον από τον κύριο Υψηλάντη, όσον και από εμένα προσωπικά, εκπροσωπώντας την παράταξη, και στην προηγούμενη συνεδρίαση,όπου έλαβα την διαβεβαίωση, από τον πρόεδρο, ότι το θέμα θα συζητιόταν κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Αυτό, ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει, διότι είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Συμβουλίου.

Η εισαγωγή προς συζήτησιν και η λήψη αποφάσεων επί του θέματος, επιβαλλόταν όχι μόνον διότι χθες το ζήτησαν και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΥΠΑ που ήταν παρών, αλλά και αφενός από την ραγδαία εξέλιξη των γεγονότων, (η διαδικασία της εκποίησης προχωρεί), και αφετέρου, από την χθεσινή πανελλήνια κινητοποίηση των Δημάρχων, Περιφερειαρχών,Επιμελητηρίων και άλλων Φορέων, στην Αθήνα, μπροστά στο ΤΑΙΠΕΔ, ενάντια στο ξεπούλημα των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Χώρας, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ήταν αρκετό, αυτό που ως παράταξη ζητήσαμε: το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, να επιβεβαίωνε και να επικαιροποιούσε, την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που πήρε πρόσφατα, στις 2 Απριλίου 2014, ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου!

Αντί γι αυτό, η δημοτική αρχή, επέλεξε, την παρελκυστική τακτική, της - για πολλοστή φορά -, αναβολής του θέματος, γνωρίζοντας ότι, με κάθε μέρα απραξίας εκ μέρους της, διευκολύνει την κυβέρνηση στο έργο της, δηλαδή στο ξεπούλημα σε ξένο έλεγχο, της μεγαλύτερης και σημαντικότερης - για την οικονομία, τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την εθνική ασφάλεια - κρατικής υποδομής, σε αυτό το Νησί!

Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό του Ροδιακού Λαού, και την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αποχώρησα από την συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβλέποντας τα δρομολογούμενα για τον Τόπο μας, είχα γράψει προ καιρού: "Ρόδος, ετοιμάσου : το σκοτάδι που ακολουθεί, θα είναι βαθύτερο, από αυτό, που τώρα σε τρομάζει!".

Η απόλυτη ευθειγράμμηση της δημοτικής αρχής με την πολιτική και τις επιλογές της κυβέρνησης, δυστυχώς, το επιβεβαιώνουν με τον πιο δυσοίωνο τρόπο!"

Ευαγγελία Παναή
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου