Προφυλακίστηκε ζευγάρι δουλεμπόρων

Προφυλακίστηκε ζευγάρι δουλεμπόρων

Προφυλακίστηκε ζευγάρι δουλεμπόρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 467 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους ο 47χρονος Σύριος και η 44χρονη σύζυγό του που κατηγορούνται για την μεταφορά 14 συμπατριωτών τους από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο. Όπως είναι γνωστό, το ζευγάρι συνελήφθη μαζί με τους άλλους 14 παράνομους μετανάστες τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου 2014 να βρίσκονται επιβιβασμένοι στη θαλαμηγό «RASHIL» που είχε δέσει στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Για την θαλαμηγό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου έσπευσε στην περιοχή και σε έλεγχο που διενήργησε βρήκε τους συνολικά 16 αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την προανάκριση που ακολούθησε και σύμφωνα με τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τους μετανάστες κατονομάστηκε ο 47χρονος ως ο κυβερνήτης του σκάφους που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες από την περιοχή Λαττάκεια της Συρίας στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο.

Μάλιστα μέσα στο σκάφος βρέθηκαν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι ανήκει στην 44χρονη σύζυγο του Σύριου κυβερνήτη. Πάντως από την πλευρά του το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει πως το ταξίδι το έκανε όχι από κερδοσκοπία αλλά προκειμένου, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, να διαφύγουν στην Ευρώπη. Χθες ο 47χρονος και η 44χρονη συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Κώστα Διακονή προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο Σύριοι αρνήθηκαν για ακόμη μία φορά τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν είναι διακινητές παρά μόνο γονείς που αγωνιούν για την σωτηρία των τριών ανήλικων παιδιών τους.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην χώρα τους, τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν στο σκάφος που είχαν αγοράσει με χρήματα από το μισθό του 47χρονου, ο οποίος είναι πλοίαρχος στο εμπορικό ναυτικό της χώρας του, και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους με προορισμό την Ευρώπη. Τα ξημερώματα όμως του περασμένου Σαββάτου ο καιρός ήταν πάρα πολύ κακός, οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 9 μποφόρ και τα κύματα είχαν ύψος έως και 4 μέτρα!

Οι συνθήκες αυτές κουνούσαν επικίνδυνα τη θαλαμηγό και καθώς σε αυτήν επέβαιναν και παιδιά ο 47χρονος Σύριος, αναγκάστηκε, όπως είπε να προσδέσει στο λιμάνι της Ακαντιάς προκειμένου να σωθούν. Ο ίδιος αλλά και η 44χρονη σύζυγος του επεσήμαναν για άλλη μία φορά ότι το ταξίδι το έκαναν όχι από κερδοσκοπία αλλά για να σωθεί η οικογένεια τους. Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του ζευγαριού.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο