Aσκήθηκαν διώξεις στους δύο δουλέμπορους

Aσκήθηκαν διώξεις στους δύο δουλέμπορους

Aσκήθηκαν διώξεις στους δύο δουλέμπορους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Οι οποίοι συνελήφθησαν να μεταφέρουν στη Ρόδο 9 παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες από την αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε βάρος δύο Τούρκων ηλικίας 38 και 24 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν να μεταφέρουν στη Ρόδο 9 παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2014 ανοικτά της Ρόδου να επιβαίνουν σε ιστιοφόρο σκάφος και πλέον είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινικές διώξεις για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας.

Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 24χρονος κρατούνται προκειμένου σήμερα, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Μιχάλη Τεχνίτη και Κώστα Διακονή, να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σκάφος των αλλοδαπών εντοπίστηκε ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία στις ανατολικές ακτές της Ρόδου. Οι λιμενικοί εντόπισαν το ιστιοφόρο «BLONCO» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας να έχει κατεύθυνση την Μαρίνα της Ρόδου και το ακινητοποίησαν ζητώντας να γίνει έλεγχος.

Τότε ο 38χρονος Τούρκος κυβερνήτης του σκάφους δήλωσε στους λιμενικούς ότι σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα τουρκικής καταγωγής, ωστόσο οι λιμενικοί με τον προβολέα που διέθεταν διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που ισχυριζόταν ο καπετάνιος. Τελικά περίπου στις 2 τα ξημερώματα το ιστιοφόρο κατέπλευσε στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου και εκεί εντοπίστηκαν οι 9 αλλοδαποί Συριακής καταγωγής καθώς και οι δύο Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ο 38χρονος καπετάνιος είπε πως αναγκάστηκε να κάνει την μεταφορά γιατί απειλήθηκε η οικογένεια του από δύο άγνωστα άτομα τα οποία τον συνάντησαν σε καφετέρια στο Φετιγέ. Αυτοί του παρέδωσαν και το σκάφος ενώ με δική του πρωτοβουλία πήρε μαζί του τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του με τον οποίο και παλαιότερα δούλευαν μαζί. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν του είχε υποσχεθεί καμία αμοιβή.

Σε ότι αφορά τον προορισμό των παράνομων μεταναστών, ισχυρίστηκε ότι θα τους μετέφερε στην Αλικαρνασσό και πως αυτήν την διαδρομή ακολουθούσε από την Αττάλεια όπου ξεκίνησαν, έως ότου τυχαία τους εντόπισε το σκάφος του λιμενικού. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο τούρκοι κρατούνται και σήμερα πρόκειται να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου.

Και άλλοι λαθρομετανάστες σε Φαρμακονήσι και Κω
Συνολικά 75 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν από λιμενικούς προχθές στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Λέρο και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Επίσης άλλοι 20 αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Κω,.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με είκοσι (20) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι παράνομοι μετανάστες αφού παρελήφθησαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πολυεστερικό σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο