Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται σήμερα στην Κω

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται σήμερα στην Κω

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται σήμερα στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Γ.Κυρίτσης : «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ημέρα η σημερινή για την Κω - Είστε ο πρώτος Υπουργός Δικαιοσύνης μετά από 30 χρόνια που έρχεται στο νησί»

Με την πτήση των 7.00 από Αθήνα έφθασε στην Κω ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου.
Μετά από 30 χρόνια λοιπόν ξανά Υπουργός Δικαιοσύνης στην Κω, όπως τόνισε και ο Γ.Κυρίτσης που τον προσκάλεσε στο νησί.


Τον υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο ο Δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας,ο Αντιδήμαρχος Δ.Γερασκλής και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Π.Αβρίθης.
Ο Υπουργός έφθασε στην Κω με τους συνεργάτες του.

Στις 9.30 έφθασαν στο Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Κω Γ.Κυρίτση. Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός , ο Δήμαρχος, ο Εισαγγελέας Εφετών, ο Έπαρχος, οι Βουλευτές Κόνσολας και Υψηλάντης, οι Αντιδήμαχοι Ε.Παπαχρήστου, Δ.Γερασκλής, Η.Σιφάκης, Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Π .Αβρίθης, ο Διοικητής των φυλακών Κω Β.Καραθάνος , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κω Β.Χαδούλης, Υπηρεσιακοί παράγοντες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας κ.α.

Ο Δήμαρχος Κω Γ.Κυρίτσης τόνισε μεταξύ άλλων «είναι ιδιαίτερα σημαντική η ημέρα η σημερινή για την Κω ... τα προβλήματα τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο την Κω.. είναι η λειτουργία του κτηματολογίου... και της υλοποίησης των πράξεων μεταγραφής των νέων σχεδίων πόλεως... η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, η παρουσία του και η θέση του στην Κω αλλά και η δυνατότητα ανάπτυξης του ή αν θέλετε και μετεγκατάστασης του πάλι στην Κω... όπως επίσης τονίζει και η στέγασει και η λειτουργία ή οι δομές οι οποίες λειτουργούν στην Κω για την παροχή των υπηρεσιών ... δικαιοσύνης στο νησί μας».

Με την σειρά του ο Υπουργός τόνισε «... Να ευχαριστήσω κ.Δήμαρχε για την πρόσκληση ... πρέπει να ρίξουμε βάρος στην Επαρχία... πράγματι το θέμα του κτηματολογίου είναι ένα μεγάλο θέμα.. πάντος είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε... παράλληλα τονίζει ο Υπουργός να δούμε και το θέμα του σωφρονιστικού καταστήματος... να δούμε τι μπορεί να γίνει με την μεταφορά του σε κάποιο άλλο χώρο... και τα προβλήματα των δικαστηρίων και της Εισαγγελίας...»

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κω πόσφερε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό και επίσης μια έκδοση του Δήμου της Κω, πίνακες και χάρτες από την επίσκεψη περιηγητών στην Κω την περίοδο του 15ο και 16ο αιώνα.

Πηγή: kosvoice.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου