ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 166 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 1954
Αριθ. Φύλλου 1098


ΜΗΝΥΣΙΣ ΚΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΣ ΙΤΑΛ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Πληροφορούμεθα ότι υπό του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών διετάχθη αυτεπαγγέλτως η δίωξις δια περιύβρισιν αρχής ωρισμένων ομιλητών του συλλαλητηρίου της 4/12 δια τας Ιταλικάς αποζημιώσεις, οι οποίοι καταφέρθησαν κατά της Εκδικαστικής Επιτροπής.

Ως γνωστόν, αι συγκεντρώσεις της ημέρας εκείνης έλαβον χώραν εις το “Ακταίον” και τα “Ολύμπια”, οι λόγοι δε των ρητόρων ανεγράφησαν εις την τοπικήν συνάδελφον “Η Πρόοδος”.

Εκ των ομιλητών παραπέμφθησαν εις προανάκρισιν πέντε καθώς επίσης και το Προεδρείον του Συνδέσμου Παλαιών Ελλήνων Υπηκόων δια το παρ’ αυτού υπογραφέν ψήφισμα.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΙΣ ΒΡΟΧΑΙ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑΙ ΖΗΜΙΑΙ
ΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Από της πρωίας της χθες ήρχισαν πίπτουσαι εις την Ρόδον ραγδαίαι βροχαί αι οποίαι ενετάθησαν εις την πόλιν περί την 10.10 π.μ. και προσέλαβαν καταρρακτώδη μορφήν.
Ετσι οι περισσότεροι δρόμοι της πόλεως επλημμύρισαν ενώ εις τας διαφόρους συνοικίας αι δρόμοι μετεβλήθησαν εις χειμάρρους με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημίαι.

Περί την 11.30 η βροχή ενετάθη, αι πλημμύραι προσέλαβαν μεγαλυτέραν έκτασιν, εις πολλάς δε περιπτώσεις επενέβησαν αι αντλίαι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου προς άντλησιν των υδάτων.
Συγκεκριμένως εις την περιφέρειαν του Αγίου Νικολάου οικίαι τινες επλημμύρισαν και εκλήθη η Πυροσβεστική.

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

Εις την οδόν Σωκράτους επλημμύρισε το πρατήριον της Βιομηχανίας ζαχαρωδών προϊόντων “η Μέλισσα”, δεν εσημειώθησαν όμως ζημίαι διότι επρόλαβαν οι ευρισκόμενοι εις το κατάστημα, να παρεμποδίσουν την είσοδον των υδάτων.
Εις την οδόν Ερμού αι ζημίαι υπήρξαν μεγαλύτεραι.

Πλείστα καταστήματα επλημμύρισαν μεταξύ των οποίων τα των κ.κ. Γ. Ασπράκη, Εμπορικής Ενώσεως, Αντωνιάδη, Ζησιμάτου και άλλα. Μία μοτοσυκλέττα, ενός ψαρά, παρεσύρθη υπό των ρεόντων υδάτων με τα ευρισκόμενα επ’ αυτής κιβώτια πλήρη ιχθύων. Οι προστρέξαντες κατόπιν τηλεφωνικής κλήσεως πυροσβέσται ήνοιξαν τους οχετούς των υπονόμων αλλά ήτο πλέον αργά.

Την εσπέραν εις τας 5.45 ο Γενικός Διοικητής Δωδεκανήσου κ. Μπουλαλάς, συνοδευόμενος υπό του Δημάρχου κ. Φωταρά και του κ. Παρασκευά, επεσκέφθησαν την οδόν Ερμού και αφού ήκουσεν τας υποδείξεις των παθών των καταστηματαρχών δια την πρόληψιν μελλοντικής πλημμύρας, εδήλωσεν ότι θα δώση εντολήν να ευρίσκεται η Πυροσβεστική υπηρεσία εν επιφυλακή ούτως ώστε εις διάστημα πέντε λεπτών να ευρίσκεται εις οιονδήποτε μέρος το οποιόν θα διέτρεχε κίνδυνον πλημμύρας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΖΩΝΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΕΝΙΚΗΣΕΝ Η ΑΕΠ ΜΕ ΤΕΡΜΑΤΑ 2-1

Εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου ήρχισαν την Κυριακήν οι αγώνες κυπέλλων ζώνης Δωδεκανήσου.
Δια το κύπελλον “Νικολάου Σάββα” της πρώτης κατηγορίας συνηντήθησαν αι ομάδες του πρώτου ομίλου Αθλητικής Ενώσεως Πανωγναννιών και ο “Ιάλυσος”. Νικήτρια ανεδείχθη η πρώτη με 2-1.

Εις το πρώτον ημίχρονον την υπεροχήν διετήρησεν ο Ιάλυσος όστις δια του Σκούλουκα επέτυχε πρώτος τέρμα. Η ΑΕΠ ισοφάρισε δια του Ζούνη δια να κερδίση εις το δεύτερον ημίχρονον, ότε ισορροπήσθη ο αγών, και άλλο ένα τέρμα από σουτ-φάουλ, δια του ιδίου παίκτου. Η ΑΕΠ ενεφανίσθη πλέον συνδεδεμένη.

Ο Ιάλυσος απροπόνητος. Ο διαιτητής κ. Σταμούλης όστις διαιτήτευσεν δια πρώτην φοράν αγώνα πρώτης κατηγορίας, αντεπεξήλθε εις το έργον του καλά.
Ο αγών των αναπληρωματικών των ιδίων ομάδων εματαιώθη λόγω της κακοκαιρίας κατά την ορισθείσαν ώραν.

Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Η κίνησις του Νοσοκομείου από 11.12.54 μέχρι 18.12.54 είχεν ως εξής:
Εισήλθον 50, εξήλθον 40, εχειρουργήθησαν 14, τοκετοί 7. Απεβίωσαν: Λαουμτζής Κωνσταντίνος εξ Ουραιμίας, Κρανίτη Αννα Κώμα ηπατικόν, Ράδου Μαρία εγκεφαλική αιμορραγία και Δαννάς Σάββας ακρωτηριασμός κάτω άκρων εξ εκρήξεως νάρκης, καταπληξία.
Σύνολον εξετασθέντων ασθενών εις τα Εξωτερικά ιατρεία 134.

Η ΠΟΝΤΙΣΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
Υπό του Γενικού Διοικητού υπεγράφη απόφασις δι’ ης εντέλλονται η Τελωνειακή και η Λιμενική Αρχή Ρόδου όπως προέλθουν εις πόντισιν των ανευρεθεισών εκρηκτικών υλών μεταξύ των παλαιοσιδήρων των αγορασθέντων παρά του Ο.Δ.Ι.Σ.Υ. και εναποτιθεμένων εις τον Τελωνειακόν περίβολον, ως και πάσης άλλης ποσότητος εκρηκτικών ήτις ήθελεν τυχόν ανευρεθή εν τη προόδω των εργασιών περισυλλογής προς μεταφοράν των ανωτέρω παλαιοσιδήρων.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"