Εκλογές από Βασίλη

Εκλογές από Βασίλη

Εκλογές από Βασίλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 742 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Θάνος Ζέλκας

Η μεγάλη μέρα έφθασε. Η Βουλή των ξωτικών ψηφίζει για το νέο Άγιο Βασίλη. Ξωτικά απ' όλη την επικράτεια συγκεντρώθηκαν στο Βόρειο Πόλο για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Οι υποψήφιοι δύο. Ο Βασίλης από το Βόρειο Ημισφαίριο και ο Βασίλης από το Νότιο Ημισφαίριο.


Γόνοι και οι δύο αριστοκρατικών οικογενειών με γνώσεις μηχανικής ελκήθρου, αεροδυναμικής, φυσιοπαθολογίας ταράνδων και με μεταπτυχιακά στα οικονομικά. Επιπλέον ο Βασίλης του Βορείου εκπονεί τη διδακτορική του εργασία στο Λονδίνο, ενώ ο Βασίλης του Νοτίου μετά τα Χριστούγεννα διεκδικεί την έδρα για τη μικροοικονομία στη Μασαχουσέτη.

Η προεκλογική περίοδος ήταν μακρά και θα έλεγε κανείς ότι για πρώτη φορά υπήρξε τόσο τεταμένη, με τους υποψηφίους να καταγγέλουν ο καθένας για τον άλλο ότι προσπαθούν με δόλιες μεθόδους να επηρεάσουν το εκλεκτορικό σώμα υπέρ των υποψηφιοτήτων τους.

Μάλιστα στο τελευταίο debate που έγινε στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ΒΝΝ ο Βασίλης του Νοτίου παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το πάρτι του Βασίλη του Βορείου στη βίλλα του στη Μόσχα, όπου φαίνονται μεθυσμένοι οι τάρανδοι να οδηγούν το έλκηθρο παρουσία αιθέριων υπάρξεων.

Ο Βασίλης του Βορείου απέκρουσε την κατηγορία λέγοντας πως στο πάρτι του τα ποτά ήταν αυστηρά μη αλκοολούχα και πως έχει βίντεο που δείχνει δολιοφθορέα να αδειάζει μεγάλες μπουκάλες βότκας στις δεξαμενές των φρουτοχυμών προκειμένου να προκαλέσει φθορά στην υποψηφιότητά του.

Όμως όλα αυτά πέρασαν και ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας. Προηγήθηκαν η φάση της οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης του εργατικού δυναμικού και η φάση της κατάρτισης του ταξιδιού και της προετοιμασίας του ελκήθρου.

Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να ακολουθήσουν τον προϋπολογισμό που τους παρέχει ο απερχόμενος Άγιος Βασίλης και με τα παρεχόμενα κονδύλια να κατασκευάσουν τα παιχνίδια που θα μοιραστούν στα παιδιά, να πληρώσουν μισθούς και δώρα στα ξωτικά και στους ταράνδους και να αξιολογηθούν από τους εργαζομένους για τις διαχειριστικές τους ικανότητες χωρίς να παραβούν τους διεθνείς κανόνες περιβάλλοντος και τα άρθρα της εργατικής νομοθεσίας. Σ' αυτή τη φάση προηγήθηκε με ισχνή διαφορά ο Βασίλης του Βορείου ως τεχνοκράτης.

Στη δεύτερη φάση που είναι ακόμα πιο δύσκολη, οι υποψήφιοι καλούνται να φτιάξουν ένα σχέδιο πτήσης για το έλκηθρο την ημέρα των Χριστουγέννων, λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία των ταράνδων να πετάξουν σε πολύ χαμηλά βαρομετρικά και την αντοχή των υλικών του ελκήθρου δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υπάρχουν πολλές και απροσδόκητες αναταράξεις.

Επίσης οφείλουν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στους αποθηκευτικούς χώρους των ελκήθρων ώστε να μεταφερθούν τα δώρα ακέραια στα παιδιά όλου του κόσμου. Το εκλογικό σώμα ψηφίζει και πάλι αυτόν που θεωρεί ότι είναι ικανότερος. Στη δεύτερη φάση ο Βασίλης του Νοτίου κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να προηγηθεί ελαφρά, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία που απέκτησε όταν δούλεψε σε μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Σήμερα Παραμονή των Χριστουγέννων διεξάγεται η τρίτη και τελευταία φάση της εκλογής του Άγιου Βασίλη. Στη φάση αυτή ο απερχόμενος Άγιος Βασίλης αναθέτει σε κάθε υποψήφιο από μια αποστολή. Η αποστολή μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι των Χριστουγέννων και τα ξωτικά ψηφίζουν στέλνοντας SMS σε έναν τετραψήφιο αριθμό με χαμηλή χρέωση. Τα έσοδα από τα SMS δίδονται κάθε χρόνο σε φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ τα αποτελέσματα μεταδίδονται ανήμερα το βράδυ των Χριστουγέννων.
Η μεγάλη ώρα έφθασε.

Ο Άγιος Βασίλης ανακοινώνει τις αποστολές των δύο υποψηφίων. “Η αποστολή σας φέτος θα είναι κοινή. Να πάτε στην Ελλάδα και να προτείνετε πρόσωπο κοινής αποδοχής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αποστολή σας θα κριθεί επιτυχημένη αν ο Πρόεδρος εκλεγεί στις 29 Δεκεμβρίου με 180 ψήφους.”, είπε ο Άγιος Βασίλης και μπήκε να απολαύσει τη ζεστή σοκολάτα του.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"