Υποψήφια για κορυφαία η Άλκηστις Γεωργίου

Υποψήφια για κορυφαία η Άλκηστις Γεωργίου

Υποψήφια για κορυφαία η Άλκηστις Γεωργίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 385 ΦΟΡΕΣ

Η Άλκηστις Γεωργίου, αθλήτρια των 100μ. μ’ εμπόδια από τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου, είναι ανάμεσα σ’ αυτές που προτείνει ο ΣΕΓΑΣ στους φίλους του στίβου για την καλύτερη του 2014 στις νεανίδες, όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μετά τη ψηφοφορία από τον ΣΕΓΑΣ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς στην κατηγορία παίδων-κορασίδων, σειρά έχει αυτή των εφήβων-νεανίδων, και με ενδιαφέρον δωδεκανησιακό. Η Άλκηστις Γεωργίου του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου είχε μια σταθερή παρουσία μέσα στο 2014 στα 100μ. μ’ εμπόδια και είναι ανάμεσα σ’ αυτές που θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Οι φίλοι του στίβου μπορούν λοιπόν, μέσω του segas.gr να…ρίξουν τη ψήφο τους έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες:
Έφηβοι
Γιάννης Βαΐτσης (10.000 μ. βάδην- ΓΑΣ Ιλισσός): Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων, διένυσε τα 10.000 μ. βάδην σε 42.40.40, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και έπιασε το όριο για το Γιουτζίν. Στην διοργάνωση του Ορεγκον δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του, ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Μάρκος Γκούρλιας (10.000 μ. – ΓΑΣ Ιλισσός): Αποτελεί μια από τις ελπίδες στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Τη χρονιά που πέρασε σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην κατηγορία από τα 1.500 μ. έως και τα 10.000 μέτρα. Το τελευταίο αγώνισμα ήταν αυτό που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουτζίν. Εκεί κατέλαβε την 23η θέση με 31.09.95, μια ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής αγωνίστηκε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου ήταν 8ος στα 3.000 μέτρα.

Κυριάκος Ζώτος (Δισκοβολία- ΓΣ Μανδρών): Ολοκλήρωσε τη χρονιά με καλύτερη βολή στα 56,76 μέτρα. Πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του εκεί όπου συμμετείχε στον προκριματικό και είχε καλύτερη βολή στα 53,88 μ., επίδοση που του έδωσε την 21η θέση στο σύνολο.

Γιάννης Κυριαζής (Ακοντισμός- ΟΦΚΑ Οδυσσέας) : Ηταν από τις θετικές παρουσίες της χρονιάς. Κατέλαβε την έβδομη θέση στο Γιουτζίν με βολή στα 70,38 μέτρα και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην διάρκεια της σεζόν έστειλε το ακόντιο στα 73,66 μ.. που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην χώρα, στην κατηγοιρία των εφήβων και μια από τις κορυφαίες φέτος στον κόσμο.

Βαλεντίνος Νταμοτσίδης (Επί κοντώ- Ελ. Βενιζέλος): Εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού έφτασε να πηδάει πάνω από τα 5,10 μέτρα. Στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση αγωνίστηκε στον προκριματικό, όπου είχε καλύτερο άλμα στα 5,00 μ., επίδοση που του έδωσε την 20η θέση της κατάταξης.

Γιώργος Τεσσαρομάτης (Υψος- ΓΕ Νάουσας): Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να πιάσει τελευταία στιγμή το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Γιουτζίν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μέρος στον τελικό του ύψος. Εκεί, ο αθλητής ξεπέρασε τα 2,10 μ. και κατέλαβε την 10η θέση.

Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (Βάδην- ΓΑΣ Ιλισσός): Είναι ο αθλητής που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση έφηβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν. Διένυσε τα 10.000 μ. βάδην σε 40.35.83 κατέλαβε την έκτη θέση και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του. Στη διάρκεια της χρονιάς, ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου πέτυχε άλλη μία φορά πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό, ενώ είχε βελτιώσει την πανελλήνια επίδοση και στα 5.000 μ. βάδην κλειστού.

Νεανίδες
Άλκηστις Γεωργίου (100 μ. εμπ.- ΓΑΣ Υγεία Ρόδου): Από τις πιο σταθερές αθλήτριες της χρονιάς. Κατάφερε να βελτιώσει αρκετές φορές το ατομικό της ρεκόρ, όχι όμως να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Γιουτζίν. Το 14.06 είναι η παρακαταθήκη της για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

Ηλιάνα Κοροσίδου (Σφυροβολία- Αίολος Μακεδονίας): Είναι δίχως αμφιβολία το πρόσωπο της χρονιάς στην κατηγορία. Στη διάρκεια της σεζόν κατάφερε να βελτιώσει τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 65,34 μ. στα Ζαχαριάδεια. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της σημειώθηκε στο Γιουτζίν, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση με 63,67 μέτρα. Τον Ιούνιο αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων όπου ήταν έκτη.

Αναστασία Μαρινάκου (800/1.500 μ.- Ερμής Σχηματαρίου): Ηταν από τις καλύτερες παρουσίες της κατηγορίας στη διάρκεια της χειμερινής και θερινής περιόδου. Το χειμώνα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. με 2.08.48 και το καλοκαίρι στα 1.500 μ. με 4.14.66, επίδοση μάλιστα, που της έδωσε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ταλίν. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της διένυσε τα 1.500 μ. σε 4.20.50 και έμεινε στην 14η θέση του προκριματικού.

Δέσποινα Μουρτά (400 μ./Ολυμπιάδα Πατρών): Η παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών ήταν αναμφίβολα η καλύτερη στιγμή της στη χρονιά. Κατέλαβε την πρώτη θέση στην παρατεταμένη ταχύτητα με το εντυπωσιακό για την ηλικία της 54.70. Ηταν μέλος της ομάδας 4Χ400 μ. των Γυναικών, που μετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Γεωργία Στεφανίδη (Επί κοντώ- ΓΣ Κηφισιάς): Από τις καλύτερες παρουσίες της ελληνικής ομάδας, που μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν. Προκρίθηκε στον τελικό με άλμα στα 4,00 μ. εκεί έμεινε στην 12η θέση με 3,95 μέτρα. Ταξίδεψε στο Γιουτζίν με καλύτερο άλμα στα 4,12 μ. από τον κλείστό και 4,00 μ. από τον ανοιχτό.

Ελευθερία Τερζάκη (Δισκοβολία- ΓΕ Ηρακλείου): Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα των Σερρών έστειλε το δίσκο στα 48.95 μ., βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και "έκοψε" εισιτήριο για το Γιουτζίν. Στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας έστειλε το δίσκο στα 44,15 μ., επίδοση που της έδωσε την 27η θέση στην γενική κατάταξη

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!