Έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 409 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών με πολυτελείς θαλαμηγούς από τα απέναντι παράλια στα νησιά μας.

Συνολικά κατηγορούνται έξι άτομα, δύο 51χρονοι από την Ιταλία, 29χρονος από την Αίγυπτο, 52χρονος από το Ιράκ με Γερμανική υπηκοότητα, 33χρονος από την Αθήνα και 52χρονος από την Ιταλία.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες όμως κατά την προδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Κώστας Ασλάνης, Στέλιος Αλεξανδρής, Μανώλης Κουτσούκος και Αλέξης Κούγιας υπέβαλαν αίτημα ακύρωσης του κλητηρίου θεσπίσματος το οποίο και έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, το οποίο με την ίδια απόφαση του ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης ως προς το πρόσωπο του 52χρονου Ιταλού.

Σημειώνεται πως τους εμπλεκόμενους βαραίνουν οι κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη μεταφορά στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος από κοινού εκ κερδοσκοπίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παροχή καταλύματος σε αυτούς και ηθική αυτουργία στην παράνομη μεταφορά στην Ελλάδα.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την σύλληψη από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω των τεσσάρων εμπλεκομένων (των δύο Ιταλών ηλικίας 51ετών, του 33χρονου Έλληνα και του 52χρονου Ιταλού) οι οποίοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με πολυτελή θαλαμηγό μήκους 19 μέτρων ονόματι «Yani» και σημαίας Μάλτας 9 αλλοδαπούς επτά εκ των οποίων από την Συρία και δύο από το Ιράν.

Σύμφωνα δε με ίδιες πληροφορίες, από τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, η «δράση» του κυκλώματος χρονολογείται ένα χρόνο πριν την σύλληψη των εμπλεκομένων, ενώ μόνο στα τελευταία δύο ταξίδια φέρεται να μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 30 παράνομοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ακόμη και μερικές ημέρες πριν την σύλληψη τους είχαν μεταφέρει και πάλι με την ίδια θαλαμηγό 20 παράνομους μετανάστες τους οποίους και αποβίβασαν στην περιοχή Κέφαλος της Κω.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο