Είναι καιρός να συντηρηθούν, να εξωραϊσθούν οι στάσεις των Δημοτικών λεωφορείων

Είναι καιρός  να συντηρηθούν,  να εξωραϊσθούν οι στάσεις  των Δημοτικών λεωφορείων

Είναι καιρός να συντηρηθούν, να εξωραϊσθούν οι στάσεις των Δημοτικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 497 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Οι στάσεις των δημοτικών μας λεωφορείων, των αστικών εντός πόλης και των υπεραστικών σε όλο το νησί του ενιαίου Δήμου Ροδίων, χρειάζονται απαραιτήτως συντήρηση, εξωραϊσμό, και ορισμένες από αυτές αντικατάσταση εξ ολοκλήρου, αφού είναι σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένες.


Σκουριασμένα τα σίδερα, σπασμένα τα τζάμια, λερωμένα τα καθρίσματα, γεμάτες με διάφορες παράξενες διαφημίσεις μουτζουρωμένες, από τους γνωστούς ταραξίες, ανοιχτές σχεδόν από όλες τις πλευρές χωρίς δυνατότητα προφύλαξης από την βροχή και τον αέρα, είναι σχεδόν μερικές από αυτές που υπάρχουν στην πόλη και κυρίως στις απόμερες γειτονιές.

Και βέβαια στην πόλη υπάρχουν σήμερα αυτές οι στάσεις των λεωφορείων που ενίοτε συντηρούνται στην περιφέρεια όμως, και εννοώ στον υπόλοιπο ενιαίο Δήμο της Ρόδου, σε όλο το νησί, δεν υπάρχουν και κυρίως σε επίκαιρα σημεία που οι ανάγκες συγκοινωνίας το επιβάλλουν αλλά και οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες χρειάζονται εν αναμονή των λεωφορείων, αφού το κράτος μεταφοράς και κίνησης σήμερα με ταξί ή με Ι.Χ. στοιχίζει πάρα πολύ η αστική - υπεραστική συγκοινωνία είναι ανάγκη.

Ο Δήμος μας οφείλει να σχεδιάσει μέσα στις τόσες άλλες καθημερινές υποχρεώσεις του, τη μελέτη που θα αφορά την εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος για όλες τις στάσεις στο νησί να οριοθετήσει με προσοχή τα νέα σημεία που θα τοποθετηθούν με βάση τα κριτήρια των αναγκών των πολιτών και των επισκεπτών τουριστών της πόλης και της περιφέρειας και προ πάντων να σχεδιάσει έναν νέο τύπου, μιας σύγχρονης στάσης, η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.

Επισημαίνουμε τέλος την ανάγκη άρτιας λειτουργίας της ΡΟΔΑ με λειτουργικά καθαρά και νέα λεωφορεία που θα καλύπτει με απόλυτη επιτυχία και συνέχεια, αλλά και με συνέπεια τις ανάγκες της πόλης και του νησιού μας ολόκληρου, είναι βασική προϋπόθεση σήμερα, αφού και οι ξένοι επισκέπτες μας, θέλουν, επιθυμούν να χρησιμοποιούν μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού μας τα αστικά λεωφορεία.

Διαβάστε ακόμη

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων