Tα Εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης πρέπει να είναι ανοιχτά και το χειμώνα

Tα Εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης πρέπει να είναι ανοιχτά και το χειμώνα

Tα Εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης πρέπει να είναι ανοιχτά και το χειμώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1844 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

- Στη Ρόδο, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια των αρμοδίων φορέων του τουρισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυσυζητημένη τουριστική επιμήκυνση, δηλαδή ο τουρισμός να μην τελειώνει ως συνήθως τέλη Οκτωβρίου, αλλά να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αφού η Ρόδος και λόγω κλίματος και υποδομών μπορεί να είναι αποτελεσματική και επωφελής με όλα τα διαγγέλματα και τον χειμώνα.


- Αναφέρομαι στα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου στην Παλιά Πόλη γιατί είναι συστηματικά κλειστά μετά την λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου και όχι βέβαια και τα τα εστιατόρια, μπαρ και καφέ, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν με επιτυχία όλο τον χειμώνα, σε αντίθεση βέβαια με τα εμπορικά και τουριστικά επαγγέλματα.

- Τα παλιά χρόνια, τα μεταπολεμικά, η παλιά αγορά της Ρόδου, ήτο η κατ’ εξοχή εμπορική αγορά όπου υπήρχαν όλες οι δραστηριότητες του γενικού αλλά και του λιανικού εμπορίου που διεξήγετο με απόλυτη επιτυχία χειμώνα και καλοκαίρι, όλο το χρόνο, συνεχώς.

Η επιτυχία μιας αγοράς έγκειται κυρίως στην συνέπεια και συνέχεια της λειτουργίας της και όχι παροδικα;όπως πράττουν σήμερα οι νέοι έμποροι, ή επικαλείται έλλειψη εργασιών τον χειμώνα, κόστος λειτουργίας και άλλα που όμως όταν πληροφορούνται την άφιξη κρουαζεροπλοίων ανοίγουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Παλιά Πόλη έχει μια σειρά πολύ καλά οργανωμένων εμπορικών καταστημάτων που καλύπτουν με απόλυτη επιτυχία τους καλοκαιρινούς μήνες τις ανάγκες του τουρισμού και των μόνιμων κατοίκων του νησιού μας, έχουν είδη που τον χειμώνα, ο καταναλωτής βρίσκει μόνο στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης και γενικα;είναι χρήσιμον και για τους ίδιους να λειτουργούν και τον χειμώνα με ειδικό ωράριο.

Τα εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης μπορούν τον χειμώνα να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 5 το απόγεουμα, ή να μπορούν και οι ξένοι επισκέπτες τουρίστες και το τοπικό καταναλωτικό κοινό της περιφέρειας και της πόλης αλλά και ένας μεγάλος αριθμός από πελάτες που υπηρετούν στο Δημόσιο και τελειώνουν τις εργασίες τους στις 3 μ.μ. να εξυπηρετούνται και είμαι βέβαιος θα αποεί θετικό για όλους.

Μπορούν να δοκιμάσουν, μπορούν να ξεκινήσουν η αρχή το ήμισυ του παντός γιατί η αγορά θέλει και συνέπεια αλλά και συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"