Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert το Σάββατο 25 Απριλίου

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de  Montalembert το Σάββατο 25 Απριλίου

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert το Σάββατο 25 Απριλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 687 ΦΟΡΕΣ

Κάθε χρόνο το ίδρυμα Marc de Montalembert ανοίγει για την γιορτή του Αγίου Μάρκου. Το ίδρυμα βρίσκεται στην Παλιά Πόλη στην οδό Μενάνδρου 25 στο Ρολόι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου.

Το Σάββατο 24 Απριλίου 2015 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Μάρκου στις 9 το πρωί.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η απονομή της υποτροφίας Marc de Montalembert για τον πολιτισμό της Μεσογείου για το έτος 2015. Και ο κήπος του Ιδρύματος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις έξι το απόγευμα. Το 1995 αυτός ο κήπος ενώθηκε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Το οίκημα και ο κήπος δωρήθηκαν στην πόλη της Ρόδου στη μνήμη του Marc de Montalembert για να διατηρηθούν για πάντα και να αφιερωθούν στον πολιτισμό.

Φέτος η υποτροφή Marc de Montalembert απονέμεται για το 2015 στην Judith Bouchier - Vegis νεαρή Γαλλίδα καλλιτέχνης για την μελέτη της “Γυναικείες προσωπικότητες (πορτρέτα γυναικών) στην Ιταλία, Ελλάδα και Βουλγαρία μέσω των παραδοσιακών τραγουδιών και η ιστορία τους από την γέννηση τους μέχρι σήμερα και την επαφή με την σύγχρονη μουσική». Η έρευνα της θα είναι μέσω μιας μακρής διαδρομής και παρατηρήσεων στην Νότια Ιταλία, Βόρεια Ελλάδα και Βουλγαρία. Θέλει να συναντήσει γυναίκες που τραγουδάνε, να καταγράψει τις συναντήσεις και τις μουσικές.

Το Ιδρυμα επίσης θεσμοθέτησε ένα ετήσιο βραβείο το “Prix Marc ce Montalembert” που στηρίζει έναν ερευνητή που κατάγεται από μια χώρα της Μεσογείου και τον βοηθά να ολοκληρώσει την έρευνα του στην ιστορία της τέχνης της περιοχής. Φέτος το Prix Marc de Montalembert 2015 απονεμήθηκε στην Joana Barreto Γαλλίδα ιστορικό τέχνης για την έρευνα της “Νάπολη, καλλιτεχνικό σταυροδρόμι μεταξύ δύσης ανατολής και Αφρικής στην εποχή των Δραγώνων το δεύτερο ήμισυ του χίλια τετρακόσια”. Η έρευνα αυτή υπογραμμίζει την σημασία των πολιτιστικών διασταυρώσεων και της αλληλεξάρτησης των μεγάλων πολιτισμών στην ανάπτυξη του κόσμου της Μεσογείου. Το βραβείο απονεμήθηκε στο τέλος Μαρτίου στο Παρίσι.


Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών