Παραδόθηκε το ρινολαρυγγοσκόπιο χθες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Παραδόθηκε το ρινολαρυγγοσκόπιο χθες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Παραδόθηκε το ρινολαρυγγοσκόπιο χθες στο νοσοκομείο της Ρόδου

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2036 ΦΟΡΕΣ

Από την εταιρεία «Η Ρόδος για την Ζωή»

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Η Ρόδος για τη Ζωή”, παραδόθηκε χθες στη διοίκηση και σε γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου, το ρινολαρυγγοσκόπιο για το οποίο τον Νοέμβριο του 2014 πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο αγώνας δρόμου- περπάτημα στην πόλη της Ρόδου.
Οι γιατροί της ΩΡΛ που παρέλαβαν  το ρινολαρυγγοσκόπιο κ.κ. Βασίλης Ροδίτης και Γιώργος Κώστας
Οι γιατροί της ΩΡΛ που παρέλαβαν το ρινολαρυγγοσκόπιο κ.κ. Βασίλης Ροδίτης και Γιώργος Κώστας

Μέλη της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Ρόδος για τη Ζωή”, αφού παρέλαβαν το επεμβατικό ρινολαρυγγοσκόπιο, έδωσαν ραντεβού με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου και τους γιατρούς της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής στους οποίους και παρέδωσαν το πολύτιμο για αυτούς αλλά και για δεκάδες συμπολίτες μας, εργαλείο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας, με δηλώσεις του στη “Ροδιακή” ανέφερε μεταξύ άλλων “οι πάγιοι φίλοι μας, “Η Ρόδος για τη ζωή”, οι στάνταρ χορηγοί που έχει το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Η βοήθειά τους έχει πάντα αντίκρισμα γιατί είναι στοχευμένη και μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα πέντε μηχανήματα. Ευχόμαστε ο αγώνας για τη ζωή που δίνουν οι ίδιοι, να ευοδωθεί για όλους”.
Μέλη του «Ρόδος για τη Ζωή» μαζί με την διοίκηση και γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου
Μέλη του «Ρόδος για τη Ζωή» μαζί με την διοίκηση και γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου

Με τη σειρά του, ο διευθυντής της ΩΡΛ κ. Γιώργος Κώστας, σημείωσε “με μεγάλη χαρά, οι εθελοντές του “Ρόδος για τη ζωή”, συνεπείς σε αυτό που είχαν υποσχεθεί, μας προσέφεραν το επεμβατικό ρινολαρυγγοσκόπιο, το οποίο έλειπε απο το Νοσοκομείο της Ρόδου και θα βοηθήσει άμεσα διαγνωστικά και θεραπευτικά πολλούς συμπολίτες μας.

Για άλλη μια φορά εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου αλλά και όλων όσων θα νοσηλευτούν και θα δεχθούν τις υπηρεσίες του οργάνου αυτού, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ανέλαβαν την οργάνωση “Η Ρόδος για τη ζωή”, τους δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν αλλά και το σύνολο της κοινωνίας της Ρόδου που έδειξε έμπρακτα πόσο αγαπάει το νησί και συμπαραστέκεται στον πόνο των συμπολιτών της”.

Ο κ. Κώστας, μίλησε για μια ακόμη φορά και για τη σημασία του συγκεκριμένου μηχανήματος, τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο ασθενείς με κακοήθεια, αλλά είναι ένα μηχάνημα που θα μπορεί να βοηθήσει και σε απλές επεμβάσεις σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Τέλος, ο πρόεδρος της “Ρόδος για τη Ζωή”, κ. Σάββας Σαββαΐδης ανέφερε “θα ήθελα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπολιτών μας και φίλων, οι οποίοι κάθε χρόνο στηρίζουν την πρωτοβουλία με την αθρόα συμμετοχή τους, τους δεκάδες εθελοντές που ακούραστα αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για να βοηθήσουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Το επόμενό μας ραντεβού είναι την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο στόχος ο οποίος φέτος θα είναι αρκετά φιλόδοξος!”.

Οι προσφορές της εταιρείας “Η Ρόδος για τη ζωή”
Οι τέσσερις προηγούμενες δωρεές μηχανημάτων αφορούσαν ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για τη σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και τη μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου και ένα κολονοσκόπιο για τη διάγνωση του καρκίνου του παχέως εντέρου, ενώ τα έσοδα προκύπτουν από τα μπλουζάκια που πωλούνται, τα οποία φορούν όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συμμετέχουν στο περπάτημα αυτό, το οποίο κάθε χρόνο πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη.

Για το 2014 οι συμμετέχοντες υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 6.000, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε απο το δημαρχείο της πόλης της Ρόδου στις 10 το πρωί και στις 11 ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο το περπάτημα, η διαδρομή του οποίου είναι πάντοτε η ίδια.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να περάσουν από ένα μεγάλο μέρος της Τάφρου και της Παλιάς Πόλης, καταλήγοντας και πάλι στο δημαρχείο της Ρόδου. Η Ρόδος αγκαλιάζει κάθε χρόνο αυτή τη διοργάνωση, ενώ όλο και περισσότερα σχολεία, σύλλογοι και αθλητικές ομάδες βρίσκονται στο πλευρό του «Ρόδος για τη ζωή».
Το επεμβατικό ρινολαρυγγοσκόπιο που προσέφερε η «Ρόδος για τη Ζωή» στο Νοσοκομείο της Ρόδου
Το επεμβατικό ρινολαρυγγοσκόπιο που προσέφερε η «Ρόδος για τη Ζωή» στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος