Παρόντες στην κοινωνία στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ

Παρόντες στην κοινωνία στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ

Παρόντες στην κοινωνία στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Κοινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου με την Τοπική Οργάνωση Κω, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 26 Απριλίου, στην Κω, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Στη συνεδρίαση, που έγινε υπό την προεδρία της προέδρου της ΝΟΔΕ κας Νατάσας Βενετοκλή και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης κ. Βαγγέλη Μουζουράκη, συμμετείχαν οι πολιτευτές κ.κ. Ιωάννης Παππάς, Ιωάννης Κρητικός και Στέφανος Δράκος, στελέχη της διευρυμένης και της Τοπικής Κω, στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου καθώς και στελέχη από τις Τοπικές Οργανώσεις της Πάτμου και της Λέρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ανάλυση των εξελίξεων της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης καθώς και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας ανά νησί.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν επισημάνθηκε ότι για τη Ν.Δ. το σημαντικότερο είναι η εξεύρεση λύσης από την κυβέρνηση καθώς στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Ωστόσο υπογραμμίστηκε η αναλγησία της κυβέρνησης από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της που έχει οδηγήσει την χώρα σε υφεσιακή πορεία και μια πολιτική η οποία θα πρέπει να αλλάξει άμεσα καθώς τα χρήματα και τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Ακόμη, στη συνεδρίαση εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και για το μεταναστευτικό, αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πολιτική από τη νέα κυβέρνηση και η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας κυρίως προς τα νησιά μας.

Επίσης συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης για την βελτίωση της λειτουργίας των Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. και της μεταξύ τους διασύνδεσης.

Αποφασίσθηκε, επίσης, να προχωρήσει και η Τ.Ο. Κω σε διεύρυνση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν στην παράταξη, να συμμετάσχουν. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της απόφασης του κόμματος να προχωρήσει σε άνοιγμα προς την κοινωνία καθώς και καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε τόπο.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάλεσε τα στελέχη να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, να αναδεικνύουν τα τοπικά προβλήματα, να προτείνουν λύσεις, να κάνουν παρεμβάσεις και να βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ώστε οι όποιες προτάσεις και αποφάσεις λαμβάνονται, να προωθούνται απ' ευθείας στις ομάδες κοινοβουλευτικού έργου της Ν.Δ. και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.


“Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε παρόντες, Τώρα περισσότερο από ποτέ μας έχει ανάγκη ο τόπος μας” υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Βενετοκλή.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη 30 Απριλίου Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο, αναβάλλεται και θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κω
Ως γνωστόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο νησί της Κω και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι η ομιλία του διήρκεσε μία ώρα και αφορούσε, βέβαια, όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενώ, στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε ερωτήσεις για μιάμιση ώρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί της Κω αυτές τις ημέρες έγινε μεγάλη κουβέντα για το μεταναστευτικό στα τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίαζαν ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος, μάλιστα, επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση όπου φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες.

Η ΝΟΔΕ, διά της Προέδρου της ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι τα Δωδεκάνησα δεν μπορούν, πλέον, να αντέξουν νέο κύμα παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στα νησιά.

Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα το οποίο χρειάζεται κυβερνητική πολιτική για ν’ αντιμετωπιστεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχολίασε την καλή πορεία του κόμματος στα Δωδεκάνησα στις τελευταίες εκλογές, λέγοντας ότι η Ν.Δ. πήγε εξαιρετικά στο νομό, με τα στελέχη της ΝΟΔΕ να του αναλύουν ότι αύξησε τη δύναμή της. Ζήτησε, ακόμη, να μάθει πως είναι δομημένο το κόμμα εδώ και του μεταφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»