Ελεύθερος ο Παστιδενός για την φυτεία με τα 385 χασισόδεντρα

Ελεύθερος ο Παστιδενός για την φυτεία με τα 385 χασισόδεντρα

Ελεύθερος ο Παστιδενός για την φυτεία με τα 385 χασισόδεντρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1415 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος αφήνεται έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσήτου σε δεύτερο βαθμό, 35χρονος Ροδίτης κάτοικος Παστίδας ο οποίος μαζί με έναν Πακιστανό και έναν ακόμη Ροδίτη είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, επ’ αυτοφώρω, να φροντίζουν την φυτεία των 385 δενδρυλλίων κάνναβης που διατηρούσαν σε αγροτική περιοχή της Παστίδας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων τον Δεκέμβριο του 2014 όπου ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 2 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφαση κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, ο 25χρονος από το Πακιστάν στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και ο 25χρονος κάτοικος Ρόδου στον οποίο το δικαστήριο έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και φυλάκιση 2 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και για αυτούς.

Ωστόσο ο 35χρονος Ροδίτης διά του συνηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Η αίτηση του εξετάστηκε χθες από το δικαστήριο το οποίο και την έκανε αποδεκτή. Έτσι ο 35χρονος θα αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 το μεσημέρι, κατά την οποία εντοπίστηκαν να διατηρούν τη δεύτερη μεγαλύτερη φυτεία που έχει εντοπιστεί στην Ρόδο τα τελευταία χρόνια!

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση – έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -385- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν φτιάξει αυτόματο σύστημα ποτίσματος με συνεχή παροχή νερού, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν εργαλεία απαραίτητα για την καλλιέργεια της φυτείας. Παράλληλα, διατηρούσαν σκηνή εντός της φυτείας, όπου κοιμόνταν τα βράδια προκειμένου να την φρουρούν.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (263,4) γραμμαρίων
- (13,5) δισκία XANAX
- 1 δισκίο VULBEGAL
- έξι (6) μαχαίρια
- ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με μεταλλικά σφαιρίδια
- μία (1) λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ

- τρία (3) κινητά τηλέφωνα
- σπόροι κάνναβης και οπιούχων
- ένας (1) τρίφτης κάνναβης
- ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο
- και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος Πακιστανός δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στην χώρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αστυνομία τα 385 δενδρύλλια κάνναβης είναι συνολικά μικτού βάρους 348.80 γραμ. (φυτικά αποσπάσματα και κορμός) και υπολογίζεται ότι θα παραγόταν από αυτά περισσότερα από 77 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο