Αθώα λόγω αμφιβολιών για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Αθώα λόγω αμφιβολιών  για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Αθώα λόγω αμφιβολιών για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 729 ΦΟΡΕΣ

Αθώα λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 37χρονη που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο ατύχημα το οποίο είχε σημειωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 στο 9ο χιλ. της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός δικυκλιστή και της 23χρονης συνεπιβάτιδας του, η οποία και τελικά μερικές μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν πέντε λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα λίγο μετά τα φανάρια στην Ιαλυσό. Η 37χρονη οδηγώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και τα δύο της παιδιά, έβγαινε από οδό προς την Ρόδου – Καμείρου, έχοντας προς την πλευρά της ΣΤΟΠ.

Όταν έφθασε στην διασταύρωση αν και ο φωτεινός σηματοδότης είχε πράσινο – όπως αναφέρθηκε και ενώπιον του δικαστηρίου- ταξιτζής έδωσε προτεραιότητα στην 37χρονη η οποία επιχείρησε να στρίψει το όχημά της με κατεύθυνση προς Κάμειρο.

Κατά την ενέργειά της αυτή, το αυτοκίνητο της συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία κινούνταν με κατεύθυνση προς Ρόδο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός αλλά και η 23χρονη συνεπιβάτιδα στο ίδιο όχημα η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Ρόδου όπου και παρέμεινε έως τις 10 Οκτωβρίου οπότε και κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή κοπέλα όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν διασωληνωμένη καθώς είχε κριθεί κλινικά νεκρή από τους γιατρούς και όλοι ανέμεναν ένα θαύμα, το οποίο ουδέποτε ήρθε.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου η κατηγορούμενη επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα κατά την έξοδό της από την πάροδο και πως εξέφρασε τη λύπη της για την απώλεια της κοπέλας.

Την απαλλαγή της 37χρονης ζήτησε και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπέραση που έγινε από τον δικυκλιστή σε διπλή γραμμή.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώα κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών την κατηγορουμένη.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μίκα Δουβή και Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο