Συμπληρωματική απολογία έδωσε χθες ο 40χρονος Ρεθυμνιώτης

Συμπληρωματική απολογία έδωσε χθες ο 40χρονος Ρεθυμνιώτης

Συμπληρωματική απολογία έδωσε χθες ο 40χρονος Ρεθυμνιώτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Συμπληρωματική απολογία έδωσε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου 40χρονος κτηνοτρόφος από το Ρέθυμνο ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση αποστολής ενός καταψύκτη που περιείχε δέκα κιλά χασίς και ένα καλάσνικοφ.

Για την υπόθεση ο 40χρονος είχε απολογηθεί στις 25 Μαΐου ωστόσο επειδή θεωρείται υπότροπος (είχε και στο παρελθόν απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών) κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή.

Ο 40χρονος, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση και μάλιστα δύο ημέρες μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στα κρατητήρια, δεν προσέθεσε κάτι νεότερο από αυτά που ήδη είχε πει στην αρχική του απολογία, αρνούμενος πως έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Στέλιο Κιουρτζή, ο 40χρονος είχε επισημάνει πως πέραν της κατάθεσης του συγκατηγορουμένου του, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία επιβαρυντικά σε βάρος του και προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια των ισχυρισμών του, ζήτησε να ληφθεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα του και να ταυτοποιηθούν με αυτά που έχουν βρεθεί στον καταψύκτη και σε αυτά που περιείχε, να ληφθούν καταθέσεις από τους υπαλλήλους της μεταφορικής και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ίδιας εταιρείας προκειμένου να αποδειχτεί ότι ουδέποτε πήγε εκεί για να στείλει το δέμα ή κάτι άλλο.

Ο ίδιος ζήτησε να γίνει γραφολογική πραγματογνωμοσύνη σε συσχέτιση με το αποδεικτικό της αποστολής του δέματος, να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου ώστε να αποδειχτεί ότι ουδέποτε έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον συγκατηγορούμενο του, να ληφθούν καταθέσεις από τους αστυνομικούς που διενήργησαν στο Ρέθυμνο έρευνα στο σπίτι και την αγροτική περιουσία του όπου και δεν βρέθηκε το παραμικρό, να γίνει άρση του τραπεζικού του απορρήτου και να ελεγχθεί η οποιαδήποτε περιουσιακή ή οικονομική του κατάσταση από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, ώστε να καταδειχθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και ότι δεν έχει καρπωθεί κανενός είδους παράνομο πλουτισμό, να ζητηθούν ακτοπλοϊκές και αεροπορικές βεβαιώσεις για να αποδειχτεί ότι δεν μετέβη στο νησί μας και τέλος να γίνει κατά αντιπαράσταση εξέτασή του με τον 34χρονο συγκατηγορούμενο του ο οποίος και ανέφερε τον 40χρονο στην κατάθεση του, την οποία στην συνέχεια ανακάλεσε.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί τον Μάρτιο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι είχαν συλλάβει 34χρονο από τη Ρόδο καθώς είχε παραλάβει το ψυγείο που περιείχε το όπλο και τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 34χρονος είχε δηλώσει πως τον καταψύκτη του τον είχε στείλει από την Κρήτη ο 40χρονος σε βάρος του οποίου, στις 14 Μαρτίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την μορφή της αποστολής και κατοχής αυτών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Μετά την συμπληρωματική απολογία δεν επιβλήθηκαν άλλοι όροι στον 40χρονο αφού ήδη είναι προσωρινά κρατούμενος.


Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο