Αντί μεταλλικές πινακίδες για τα όρια ταχύτητας να αναγράφονται με χρώμα στην άσφαλτο

Αντί μεταλλικές πινακίδες για τα όρια ταχύτητας  να  αναγράφονται με χρώμα στην άσφαλτο

Αντί μεταλλικές πινακίδες για τα όρια ταχύτητας να αναγράφονται με χρώμα στην άσφαλτο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Παίρνω αφορμή σήμερα από πολύ καλά οργανωμένο συνεργείο του Δήμου Ροδίων το οποίο παρακολούθησα να ανανεώνει το χρώμα των επιδαπεδίων διαγραμμίσεων για πεζούς στην άσφαλτο στην περιοχή στον δρόμο της Ακτής Κανάρη στην Ιαλυσό, ή να οριοθετούν με επιτυχία νέες διαβάσεις πεζών, και τους σταμάτησα να τους συγχαρώ.

Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία στα συνεργεία του Δήμου, αφού τους ζήτησα να μου επιτρέψουν να τους κάνω μια πρόταση, σε ό,τι αφορά το όριο ταχύτητας στους δρόμους και μάλιστα σε περιοχές, όπου η κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών είναι μεγάλη, αντί να κατασκευάζουν πολυδάπανες σιδερένιες πινακίδες και να τις καρφώνουν στα πεζοδρόμια να αναγράφουν το χρώμα επί της ασφάλτου στο κέντρο του δρόμου το όριο ταχύτητας που επιτρέπεται με μεγάλους αριθμούς.

Έχω παραητρήσει πόσο χρήσιμο είναι όταν ο οδηγός στο δρόμο του, επάνω στην άσφαλτο βλέπει ευκρινώς και μεγάλα γράμματα το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, τότε είναι βέβαιον ότι σε επηρεάζει θετικά, νομίζω πως εύκολα μπορείς να συμμορφωθείς βλέποντας π.χ. τους αριθμούς 40 χλμ. ή 50 χλμ. ή 60 χλμ., αφού αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και στο εξωτερικό άμεσα και αποτελεσματικά εύκολα και οικονομικά.

Είναι εύκολο για τον Δήμο Ροδίων αντί να κατασκευάσει ή να προμηθευθεί χιλιάδες αναγκαίες πολυδάπανες πινακίδες αντί να ψάχνει χώρο τοποθέτησής τους επάνω στα πεζοδρόμια, που παρεμποδίζουν πολλές φορές τους πεζούς και μπερδεύονται με ένα σωρό άλλες πινακίδες επειδή αυτές οι πινακίδες με τα όρια ταχύτητας πολλές φορές είναι αόρατες γιατί τις κρύβουν κλαδιά και φύλλα δένδρων, τότε ναι να γράφουν το όριο στο κέντρο του δρόμου με χρώμα φωσφορίζον σε μεγάλες διαστάσεις θα είναι ορατές πάντα, δεν αποσπάται η προσοχή των οδηγών.

Όπως σήμερα ο Δήμος Ροδίων και το συνεργείο του με χρώμα οριοθετούν αμέσως και εύκολα τις διαβάσεις πεζών, έτσι εύκολα και αμέσως μπορούν να αναγραφούν σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου μας και του νησιού, με συχνότητα αναλόγως με της περιοχής κατοικημένης ή τουριστικής περιοχές στο κέντρο των δρόμων με χρώμα και μεγάλους αριθμούς επί της ασφάλτου, είναι βέβαιον ότι θα συμβάλουν θετικά στην ασφαλή κίνηση και ταχύτητα των οχημάτων ενώ παράληλλα θα προστατεύσουν και τους πεζούς οι οποίοι είναι πολλοί μέσα και στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"