Mέτωπο για τα συμβόλαια στον τουρισμό

Mέτωπο για τα συμβόλαια στον τουρισμό

Mέτωπο για τα συμβόλαια στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 183 ΦΟΡΕΣ

Ασφυκτικές πιέσεις από τους τουρ οπερέϊτορ

Ασφυκτικές πιέσεις για να υπογραφούν τα συμβόλαια της επόμενης τουριστικής περιόδου ασκούν οι τουρ οπερέιτορς, με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό ο σύλλογος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, που συζήτησε το θέμα στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στις πιέσεις.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ θα είναι καταστροφικές για τον τουρισμό, ενώ αναφορά έγινε και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έχει «μπλοκάρει» τις κρατήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, στα πλαίσια των καλοκαιρινών του συναντήσεων, διοργάνωσε την 4η συνάντησή του στο Ξενοδοχείο Semiramis στην πόλη της Ρόδου την Τρίτη 23 Ιουνίου. Προσκεκλημένοι του Συλλόγου ήταν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης και Εμπορίου της ΠΝΑΙ Κα. Μεγαλούδη Φωτεινή, O κος Καραισαρίδης Χρήστος

Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου, και ο Κος. Παναγιώτης Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι Διευθυντές των ξενοδοχείων για τα θέματα που αφορούν την Διεύθυνση Εμπορίου και τους ελέγχους που διεξάγονται από την υπηρεσία με γνώμονα την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους μας.

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς η εξέλιξη της σαιζόν και ειδικά η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και οι επιπτώσεις που θα έχει η Ρόδος εφόσον υπάρξει μεγάλη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Επιπλέον τονίστηκε ότι η ανάγκη για σύμπνοια στο κομμάτι των συμβολαίων για το 2016 όπου θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλούς Tour Operator».

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες