Irene Palace, οι δράσεις για το περιβάλλον συνεχίζονται, τα έθιμα έχουν την τιμητική τους

Irene Palace, οι δράσεις για το περιβάλλον συνεχίζονται, τα έθιμα έχουν την τιμητική τους

Irene Palace, οι δράσεις για το περιβάλλον συνεχίζονται, τα έθιμα έχουν την τιμητική τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Η ομάδα του ξενοδοχείου Irene Palace, με τη συνεργασία της καταδυτικής σχολής ΛΕΠΙΑ, οργάνωσαν καθαριότητα στο βυθό της θάλασσας, μπροστά στην παραλία του ξενοδοχείου. Η περιβαλλοντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και αποτελεί συνέχεια των δράσεων της Ημέρας Περιβάλλοντος, της δράσης "Clean Up The Med" αλλά και της Γαλάζιας Σημαίας 2015 που παρέλαβε το ξενοδοχείο.

Οι λουόμενοι πελάτες του ξενοδοχείου είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αποστολή καθαριότητας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμη και να συμμετέχουν στη διαδικασία.
Μετά από ώρα, οι καταδύτες της σχολής ΛΕΠΙΑ, αναδύθηκαν μεταφέροντας τα ευρήματα από το βυθό.

Η χαρά όλων ήταν πολύ μεγάλη όταν επιβεβαιώθηκε ότι ο βυθός ήταν απολύτως καθαρός από πλαστικά και άλλα σκουπίδια. Βρήκαν όμως μερικά μεγάλα αντικείμενα τα οποία ανέσυραν για να μην αποτελέσουν κίνδυνο για τους λουόμενους όπως πχ μια παλιά άγκυρα βάρκας κ.α. Όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, σήμα κατατεθέν της καθαρότητας παραλίας και θάλασσας μπροστά στο Irene Palace.

Ευχαριστούμε την καταδυτική σχολή ΛΕΠΙΑ, για τη συνεργασία τους και την όμορφη εμπειρία.
Λίγες ημέρες αργότερα, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του προγράμματος «Τοπικά Έθιμα και Παραδόσεις», το οποίο κλείνει δύο δεκαετίες, γιορτάστηκε το έθιμο του Κλήδονα.

Η μεγάλη φωτιά με τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς άναψε και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέρασμα της με μεγάλες δρασκελιές. Στο έθιμο συμμετέχουν πάντα επισκέπτες που ενημερώνονται για το συμβολισμό της δύναμης της φωτιάς, που επιφέρει την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλαγμένοι από το κακό, μπορούν να εισέλθουν καθαροί και ακμαίοι σε μια καλύτερη χρονική περίοδο.

Η συμμετοχή των επισκεπτών στα τοπικά έθιμα και παραδόσεις αποτελεί αυθεντική βιωματική εμπειρία που δένει με τον προορισμό, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών