Περιοδεία του Χ. Κόκκινου σε Κω, Κάλυμνο, Τέλενδο και παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Περιοδεία του Χ. Κόκκινου σε Κω, Κάλυμνο, Τέλενδο και παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Περιοδεία του Χ. Κόκκινου σε Κω, Κάλυμνο, Τέλενδο και παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

Η Περιφέρεια προχωρά στην υλοποίηση του έργου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με Νοητική Καθυστέρηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΠΝΑ κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε το Σαββατοκύριακο 27 και 28/6/2015 σε Κάλυμνο, Τέλενδο και Κω.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Κόκκινου συνέπεσε με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και πέραν των προγραμματισμένων συναντήσεων ο κ . Χ. Κόκκινος βίωσε την αγωνία και την αβεβαιότητα για το μέλλον που διέκρινε πολλούς από τους νησιώτες μας αλλά και τις ουρές στα ΑΤΜ!

Κατά την παρουσία του στην Κάλυμνο το Σάββατο 27/6/2015 ο κ. Κόκκινος, συνοδευόμενος από τον έπαρχο κ. Θεμέλαρο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Γαλουζή στο Δημαρχείο του νησιού όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της Καλύμνου και των γύρω από αυτήν μικρών νησιών.

Η ΠΝΑ προχωρά στην υλοποίηση του έργου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με Νοητική Καθυστέρηση που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με Προϋπολογισμό 1.250.000 € (Ο αγιασμός και η θεμελίωση θα πραγματοποιηθεί στις 12/7/2015 από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο).

Επίσης η ΠΝΑ στηρίζει ηθικά και υλικά δράσεις πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί της Καλύμνου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Κόκκινος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλύμνου.

Πριν την αποχώρησή του από την Κάλυμνο επισκέφθηκε το Γραφείο Στήριξης Ανέργων το οποίο στελεχώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΝΑ στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ.

Την Κυριακή 28/6/2015 μετά τον εκκλησιασμό είχε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας κκ. Παϊσιο και στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Άγγελο Καλαθιανάκη στα γραφεία της Καλύμνου όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και στην συνέχεια μετέβη στην Τέλενδο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετέβη στην Κω και κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο νησί είχε συναντήσεις με ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου που του εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην τουριστική περίοδο που διανύουμε .

Την Δευτέρα 29/6/2015 το πρωί ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα όπου ζήτησε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία της πρότασης που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία και η ΠΝΑ για τις ΚΟΙΝΣΕΠ (αφορά την ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας) και έχει καθυστερήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Κόκκινος διαπίστωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και όχι σε αξιολόγηση των προτάσεων!

Την Δευτέρα το απόγευμα επέστρεψε στην Ρόδο με επιδίωξη τον συντονισμό των υπηρεσιών της ΠΝΑ για την άρτια οργάνωση του δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου