Προοδευτική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα καταγράφουν οι Ρώσοι t.o’s

Προοδευτική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα καταγράφουν οι Ρώσοι t.o’s

Προοδευτική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα καταγράφουν οι Ρώσοι t.o’s

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Σταδιακή ανάκαμψη στις κρατήσεις για Ελλάδα, που αποδίδεται στη διεύρυνση της περιόδου διακοπών και στη συμβιβαστική λύση που πρότεινε η ελληνική πλευρά στους δανειστές, καταγράφουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ, σύμφωνα με την ενημερωτική σελίδα της Ένωσης Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων, ATOR.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel, Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, «καταγράφουμε σταδιακή αύξηση στη ζήτηση και στις κρατήσεις ταξιδίων στην Ελλάδα, που εντάσσεται στην ευοίωνη προοπτική την οποία προβλέπουμε για τη φετινή σεζόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γενική διευθύντρια της Pegas Touristik, Anna Podgornaya. Όπως αναφέρει, «αυτή σεζόν προσφέρουμε πακέτα στην Κρήτη και τη Ρόδο και καθώς η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, παρατηρούμε αυξανόμενο αριθμό κρατήσεων στις περιοχές αυτές, που είναι ανάλογος με την παραδοσιακή τάση για την εποχή.

Οι τουρίστες που πηγαίνουν διακοπές αυξάνονται και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς των Ρώσων, έτσι κι αλλιώς, επωφελείται της τάσης αυτής, χάρη στις εξαιρετικές προσφορές που προσφέρουν πολύ καλό συνδυασμό τιμής-ποιότητας υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της TEZ TOUR, Larisa Akhanova, αυτή την εποχή παρατηρείται η καθιερωμένη αύξηση της δημοφιλίας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού για τους Ρώσους, τονίζοντας ότι αυτό το καλοκαίρι φέρει ενδείξεις για ανάπτυξη υψηλής ζήτησης.

«Αυτή είναι η εποχή των μαζικών διακοπών, των δημοφιλέστερων προορισμών, των καλά ισορροπημένων προσφορών στους παράγοντες τιμής-ποιότητας. Η Ελλάδα είναι μια από τις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ προσφέρει και περισσότερες ευκαιρίες όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι: οι διακοπές παραλίας, οι εκδρομές και ο γαστρονομικός τουρισμός», είπε.

Επιπλέον, οι τουρ οπερέιτορ δεν έχουν καταγράψει ακυρώσεις ή παράπονα για την Ελλάδα ενώ την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει η κ. Akhanova, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για all inclusive ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με εξαιρετικές υποδομές.

Επιπλέον, η κ. Akhanova τόνισε ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να αποτελέσει εναλλακτικο προορισμό για τους τουρίστες που προγραμμάτιζαν τις διακοπές τους στην Τυνησία τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, καθώς θα έχουν το χρόνο να εκδώσουν βίζα.

Όπως τονίζει και η κ. Podgornaya της Pegas Touristik, από την πλευρά της, αν οι τουρίστες που επρόκειτο να κατευθυνθούν στην Τυνησία αλλάξουν τις κρατήσεις τους, πιθανότατα θα επιλέξουν να ταξιδέψουν τις ίδιες περίπου ημερομηνίες.

Αν κάποιος τουρίστας επιλέξει την Ελλάδα, θα πρέπει να μετακινήσει τις διακοπές του σε πιο μακρινή ημερομηνία, καθώς θα χρειαστεί να εκδώσει βίζα.Εξαιτίας των γεγονότων της Τυνησίας, η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει περισσότερους ευρωπαίους τουρίστες, εκτιμά η κ. Akhanova.

«Σύμφωνα με το γραφείο μας στην Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο αμέσως μετά την επίθεση, αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών τουρ οπερέιτορ επισκέφθηκαν την Κρήτη για να συνομιλήσουν με τις τοπικές αρχές και τους αντιπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας», είπε, αναφερόμενη στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της TUI Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο