Μέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα - Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα

Μέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα - Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα

Μέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα - Χρειαζόμαστε πολυετές πρόγραμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση επιμένει η Γερμανία ζητώντας επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για λύση του «γόρδιου δεσμού» των διαπραγματεύσεων έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση 3ου προγράμματος στο ESM» και επανέλαβε την ετοιμότητα της ευρωζώνης να προστατεύσει το ευρώ.

«Περιμένουμε μέχρι Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση να έχει υποβάλλει λεπτομερέστατες προτάσεις», είπε η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα θα προϋποθέτει ότι αυτό θα είναι πολυετές.

«Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει αίτημα στον ΕSM αύριο. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα γίνει με τους 28 ηγέτες, επειδή το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά πλέον μονάχα την ευρωζώνη», είπε η κ. Μέρκελ σε αυστηρό ύφος.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά υπάρχουν και οι λαοί άλλων 18 χωρών στην ευρωζώνη», σημείωσε η καγκελάριος και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει καταθέσει η Αθήνα.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»