Στα… χέρια των αδιάφθορων τρεις γιατροί της Ρόδου

Στα…  χέρια των αδιάφθορων τρεις γιατροί της Ρόδου

Στα… χέρια των αδιάφθορων τρεις γιατροί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4139 ΦΟΡΕΣ

Βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ

Φύλλο και φτερό θα γίνουν τα περιουσιακά στοιχεία τριών γιατρών της Ρόδου, οι οποίοι φαίνεται να είχαν διακινήσει από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την χρονική περίοδο 2011 έως και 2013 πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ(!).

Την εντολή για ελέγχους έδωσε σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η ειδική υπηρεσία του Υπουργείου των Οικονομικών.

Οι τρεις Ροδίτες γιατροί, που περιλαμβάνονται μαζί με άλλους συναδέλφους τους από όλη τη χώρα στις λίστες ελέγχου, φαίνεται ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με κανένα τρόπο από εισοδήματα και μισθούς που ελάμβαναν, τα ποσά αυτά. Πρόκειται για ποσά που βεβαιώθηκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς αλλά και σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία σταδιακά αποσύρθηκαν μέσα στην τριετία αυτή από τις ελληνικές τράπεζες.

Το σύστημα διασταυρώσεων κινήσεων λογαριασμών, εντόπισε εδώ και πολλούς μήνες τις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις και με απευθείας εντολή του Υπουργείου Οικονομικών και της ειδικής υπηρεσίας, αναμένεται τώρα να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου για το «πόθεν έσχες» των συγκεκριμένων γιατρών.

Ανοίγονται όλοι οι φάκελοι διαφθοράς
Απόκλιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ φαίνεται ότι έχει εντοπίσει το σύστημα ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων και σε πάνω από 150 άλλους συμπατριώτες μας, οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έγιναν φύλλο και φτερό την τελευταία τριετία.

Κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές που ελέχθησαν μέσα στο 2014 και έδειξαν ότι κλείνουν τυπικά, με εντολή του αρμόδιου για θέματα διαφθοράς κου Παναγιώτη Νικολούδη θα ανοίξουν όλες μια προς μία για να διαπιστωθεί από την αρχή αν δικαιολογούνται τα εισοδήματα αυτά από το πρώτο έως και το τελευταίο ευρώ..

Για τις έρευνες από μηδενικής βάσεως στις υποθέσεις διαφθοράς σε όλη τη χώρα, το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου την περσμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή των κ.κ. Νικολούδη, Παπαγγελόπουλου, Αλεξιάδη και Πολάκη. Εκεί αποφασίστηκε όλοι οι ώριμοι και ολοκληρωμένοι φάκελοι που αφορούν σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής να σταλούν στους εισαγγελείς και να ξεκινήσει η διαδικασία των διώξεων.

Στη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο μοιράστηκαν και οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολούδης έχει αναλάβει τις υποθέσεις διαφθοράς, λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνού, τις κομπίνες και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και άλλων προμηθειών των νοσοκομείων από τις φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την πορνεία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε όλες τις υποθέσεις των δημοσίων έργων και των τεχνικών εταιρειών και ο κ. Αλεξιάδης την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο όγκος των φακέλων που έχουν ανοίξει είναι απίστευτος και σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 20.000 περίπου.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη