Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 331 ΦΟΡΕΣ

Aνθοί κολοκυθιάς γεμιστοί με τυρί
Παίρνουμε ανθούς κολοκυθιάς, τους καθαρίζουμε και τους πλένουμε. Λιώνουμε μυζήθρα ή φέτα, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και 1 - 2 αυγά. Γεμίζουμε μ' αυτό το μίγμα τους ανθούς, τους βουτούμε σε χυλό, πού έχουμε ετοιμάσει με αλεύρι και νερό, και τους τηγανίζουμε. Είναι νοστιμότατοι και ορεκτικοί.


Κολοκυθάκια με τα αυγά
3 κολοκυθάκια
4 αυγά ,
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι . Μόλις ροδίσουν σπάμε από πάνω τους τα αυγά , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να τηγανιστούν τα αυγά .


Μπάμπιες λαδερές
1 κιλό μπάμιες,
1. κιλό ώριμες ντομάτες ξυσμένες,
1 κεφάλι σκόρδο,
1 φλυτζάνι λάδι,
αγουρίδα ή λεμόνι.


Αφήνουμε τις μπάμιες μια-δυο μέρες απλωμένες σε δίσκο ή ταψί να μαραθούν λίγο. Για πιο γρήγορα τις βάζουμε στον ήλιο. Τις πλένουμε, τις απλώνουμε σε ένα καθαρό πανί, για να στεγνώσουν, και τις καθαρίζουμε. Τις τηγανίζουμε ελαφρά λίγες-λίγες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κοπανίζουμε την αγουρίδα (άγουρο σταφύλι) σε ξύλινο γουδί, τη στύβουμε με τα χέρια μας και τη σουρώνουμε σ" ένα ποτηράκι. Με αυτή ραντίζουμε τις μπάμιες. "Αν δεν έχουμε αγουρίδα, ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού. Στό λάδι του τηγανιού ρίχνουμε τη ντομάτα και το σκόρδο καθαρισμένο σε γλήθες (σκελίδες) και αφήνουμε να ψηθούν λίγο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις μπάμιες, προσθέτουμε λίγο νερό και αλάτι και αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά. Κουνούμε κάθε τόσο την κατσα¬ρόλα, για να μην κολλήσουν. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου κουτάλι, γιατί λιώνουν.
"Αν θέλουμε, προσθέτουμε στις μπάμιες, όταν ψήνονται, μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά. Γίνονται έτσι πιο πικάντικες.

*Οι παραδοσιακές συνταγές φαγητών, γλυκών και γαλακτοκομικών εδεσμάτων της Ρόδου, περιλαμβάνονται στην εντυπωσιακή εργασία – έρευνα που πραγματοποίησε του Δημοτικό Σχολείο της Σαλάκου.
Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος κο Δημήτρη Ζώρζο καθώς επίσης τους μαθητές και γονείς και τους κατοίκους της Σαλάκου που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ολοκλήρωση του βιβλίου.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές