Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1556 ΦΟΡΕΣ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, επιστήμονες, αλιείς, εστιάτορες, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής αλλά και πλήθος κόσμου, γνώρισαν το Λεοντόψαρο και γεύθηκαν συνταγές υψηλής γαστρονομίας. Αφορμή για όλα τα παραπάνω, στάθηκε η ενημερωτική – διαδραστική εκδήλωση με θέμα: «Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι – Γαστρονομική Έκπληξη!» που πραγματοποιήθηκε από την ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», που χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νεοεισερχόμενου είδους στις θάλασσές μας από τη Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου (Ενυδρείο). Στη συνέχεια, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων πραγματοποίησαν επίδειξη στον τρόπο καθαρίσματος και παρουσίασαν και εκτέλεσαν συνταγές στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε γευσιγνωσία σε πρωτότυπα πιάτα που ετοίμασαν οι σεφ όπως ενδεικτικά: σούπα από λεοντόψαρο, λεοντόψαρο με πλιγούρι, βίδες με φιλέτο λεοντόψαρου στη λαδόκολλα με τοπικά μυρωδικά, ακόμα και ωμό λεοντόψαρο για να πεισθούν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι ότι πρόκειται για ένα έδεσμα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα. Τέλος, τονίστηκε πως αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ψαράδες της περιοχής μας, να ενισχύσουν το εισόδημά τους με το νέο αυτό είδος, ενώ από την πλευρά τους, οι εστιάτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λεοντόψαρο.

Πρόκειται λοιπόν, για μία εκδήλωση ιδιαιτέρως επιτυχημένη, ως προς την επίτευξη των στόχων της συνεργασίας του LEADER Αλιείας για τις Θαλάσσιες Απειλές και τις προοπτικές που φαίνεται να δημιουργούνται. Η επιτυχία για ακόμα μια φορά, οφείλεται στην άριστη συνεργασία των τοπικών φορέων, οι οποίοι μαζί με την ΑΝΔΩ αγκάλιασαν την πρωτοβουλία: Τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου / ΕΛΚΕΘΕ (Ενυδρείο), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (Aegean Cuisine), το ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου και φυσικά τους ψαράδες μας.

Η ΑΝ.ΔΩ. επιθυμεί να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Π. Κουντούρη, διευθυντή του ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου για τη φιλοξενία, την προετοιμασία και την εξυπηρέτηση του κοινού, στους Μορφίνο Βαγγέλη, Μαρκάκη Γεώργιο, Βαρνάβα Κυριάκο, Στεργάκη Γεώργιο, Παραγιό Βασίλη και Λουκία Μπίμπαση, καθηγητές και μέλη της Λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου για την παρουσίαση και εκτέλεση των συνταγών,στις τοπικές επιχειρήσεις που προσέφεραν τμήμα των πρώτων υλών που απαιτήθηκαν και την προσφορά των κρασιών αλλά και τους κ. Π. Αγγουρά και Η. Πεζουβάνη για τις φωτογραφίες.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές

Nέο, ανανεωμένο χειμερινό μενού για το Ronda Restaurant-Bar