Ένα σχόλιο για τον Αντι-Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο

Ένα σχόλιο για τον Αντι-Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο

Ένα σχόλιο για τον Αντι-Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Διαβάζω στις τελευταίες ανακοινώσεις του μια σειρά από καταγγελίες κατά του Περιφερειάρχη. Για προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες συνεργατών τους και μισθοδοτήσεις μη απασχολουμένων (όπως λέει) στην Περιφέρεια.

Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια σε αυτά που αναφέρονται ως καταγγελίες στις ανακοινώσεις του. Όμως παρότι είμαι ένας πολύ καλοπροαίρετος πολίτης, γιατί μου δημιουργεί την αίσθηση ότι ο βαθύτερος στόχος του είναι άλλος και όχι η αγωνία του οπως λεει "να εξυγιανθεί μια νοσηρή κατάσταση";

Τον Χαράλαμπο Κόκκινο η Ρόδος και η τοπική κοινωνια μας τον τίμησαν τα προηγούμενα χρόνια αναθέτοντας του το σημαντικότερο αξίωμα τους. Δική του επιλογή ήταν να συστρατευτείτε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον νυν περιφερειάρχη, που ειρήσθω εν παροδω και αυτός τον εμπιστεύτηκε αναθετοντας του το ρόλο του πρώτου αντιπεριφερειάρχη της περιοχής μας.

Εμείς οι πολίτες που βρισκόμαστε στο τμήμα της κοινωνίας που πάσχει και που σήμερα πληρώνουμε πολύ ακριβά τις τουλάχιστον άστοχες πολιτικές επιλογές αυτών που μας κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια –κατ επέκταση και του Χαραλάμπου Κόκκινου ως στελέχους της αυτοδιοίκησης της περιοχης μας- δεν αντέχουμε άλλο.

Αν ο περιφερειάρχης διαπράττει αδικήματα όπως ο κ. Κόκκινος αφήνει να εννοηθεί, έχει την ιερή (και μη διαπραγματεύσιμη) υποχρέωση να τα καταγγείλει με το όνομα τους, πρώτα στα θεσμικά όργανα που αποτελούν τις εποπτεύουσες αρχές των πολιτικών τους ρόλων. Με καθαρές κουβέντες, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την ευθύνη των λόγων του (όχι μόνο την πολιτική).

Ως πολίτης βαρέθηκα να ακούω από παντού μισόλογα και υπονοούμενα, όταν πίσω από αυτά υπάρχουν εμφανώς σκοπιμότητες. Απαιτούμε πλέον μια κοινωνία που θα λειτουργεί με κανόνες ηθικής και ένα πολιτικό σύστημα ικανό και δίχως εκπτώσεις, να ανταποκριθεί στην αγωνία και τις ανάγκες μας.

Αν ο αντιπεριφερειαρχης εν αντιθεσει με αλλους «δεν χρωστά σε κανένα» μπραβο του, αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει. Δηλαδή όλοι εμείς που σήμερα βρεθήκαμε να χρωστάμε, θα πρέπει να ντρεπόμαστε μέχρι θανάτου για αυτό;

Όμως ανεξαρτήτως των χρεών του κάθε ενός, ο Χατζημαρκος είναι που κατέχει σήμερα τον πρώτο ρόλο στην Περιφέρεια και υποθέτω πως ο κ. Κόκκινος τον γνώριζε πολύ καλά, προτού αποφασίσει να ενταχθεί στον συνδιασμό του και στους στενότερους συνεργάτες του. Μαζί και τα χρέη και τις υποχρεώσεις που και αυτός ως πολίτης, μπορεί να εχει.

Αν τέλος οι “επί προσωπικού” σχέσεις του με τον κ. Χατζημάρκο δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει παραγωγικά μέσα από το θεσμικό ρόλο του, τότε δυο επιλογές υπάρχουν για αυτόν. Η πρώτη είναι της προσπάθειας άμβλυνσης των αντιθέσεων τους και της συνεννόησης μαζί του. Η δεύτερη, της αποχώρησης του από το ρόλο που εκείνος του ανέθεσε, προκειμένου να επιλυθεί το αδιέξοδο. Τίποτα άλλο.

Εμείς οι πολίτες, αυτό που θέλουμε είναι άμεσα να κυβερνηθεί σωστά και παραγωγικά ο τόπος μας. Το νησί μας. Δεν αντέχουμε για άλλο χάσιμο χρόνου. Όχι δε μόνο οικονομικά αλλά ουτε πλεον και βιολογικά. Αυτό είναι που θέλω με το σχόλιο μου να αντιληφθεί ο κ. Κόκκινος.

Δημητρης Κούκουλας

Ένας απλός Πολίτης της Ρόδου

Υστερόγραφο: Μην κάνετε το λάθος να αναζητήσετε “κίνητρο” στο σχόλιο μου. Δεν ανήκω σε παρατάξεις ή κομματικούς χώρους και ούτε ποτέ πέρασα από οποιοδήποτε γραφείο της Περιφέρειας για καφέ. Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της και εμείς οι πολίτες που βρισκόμαστε σήμερα μετέωροι στο χάος του απόλυτου τίποτα, αντιμετωπίζουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, με πολύ θυμό. Που γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν αυτά αφορούν πρακτικές καταδικασμένες στη συνείδηση μας, επιτείνουν τα προσωπικά μας αδιέξοδα και σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά της απόγνωσης στο λαιμό μας.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"