Γερμανία: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το αεροδρόμιο της Ρόδου τον Ιούλιο

Γερμανία: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το αεροδρόμιο της Ρόδου τον Ιούλιο

Γερμανία: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το αεροδρόμιο της Ρόδου τον Ιούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Διψήφια αύξηση κρατήσεων στη γερμανική αγορά τον Ιούλιο είχαν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου, επιβεβαιώνοντας την επαναφορά του ενδιαφέροντος των Γερμανών για τη χώρα μας, μετά το πάγωμα που παρατηρήθηκε κατά τις ημέρες του δημοφηφίσματος και στην έναρξη των capital controls.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας TravelTainment, που παρακολουθεί την πορεία των κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών, τον Ιούλιο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σημείωσε αύξηση κρατήσεων κατά 13% και της Ρόδου κατά 12%.

Εντυπωσιακή, ωστόσο, ήταν η αύξηση στο αεροδρόμιο της Βάρνας της Βουλγαρίας, όπου οι κρατήσεις κυριολεκτικά απογειώθηκαν με αύξηση 49%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τυνησίας που οδήγησε πολλούς Γερμανούς στα θέρετρα της Βουλγαρίας.

Στην Αττάλεια, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του προορισμού με μερίδιο 32% στις κρατήσεις των Γερμανών τον Ιούλιο, είχε μέτρια αύξηση κρατήσεων κατά 4%, μετά από ισχυρή διψήφια αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες.

Στην Πάλμα, που είχε μερίδιο 23% στη συνολική αεροπορική κίνηση των Γερμανών τον περασμένο μήνα, παρατηρήθηκε μείωση 6% τον Ιούλιο, μετά από υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ρυθμό αύξησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, πράγμα που σημαίνει αδύναμο κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Στα Κανάρια Νησιά υπήρξε, επίσης, μείωση κρατήσεων τον περασμένο μήνα: για Φουερτεβεντούρα (-4%), Λας Πάλμας (-1%), Τενερίφη (-9%) και Arrecife (-3%).

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες