Για 13η χρονιά στη Ρόδο ο Διάλογος των Πολιτισμών

Για 13η χρονιά στη Ρόδο  ο Διάλογος των Πολιτισμών

Για 13η χρονιά στη Ρόδο ο Διάλογος των Πολιτισμών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα το βράδυ στο Καστέλο η εναρκτήρια τελετή

Για δέκατη τρίτη χρονιά, το Διεθνές Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος των Πολιτισμών», παραμένει επίκαιρο και αναμένεται να συγκεντρώσει εδώ προσωπικότητες της πολιτικής και οικονομικής ζωής καθώς και διακεκριμένους διανοούμενους από όλο τον κόσμο, με την τελετή έναρξής του να πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 8:00 το βράδυ στο Καστέλο και τις εργασίες να διαρκούν μέχρι τις 12 του μηνός.

Η γενική θεματική του φετινού Φόρουμ είναι: «Ο κόσμος πέρα από το παγκόσμιο χάος» και αναμένεται να συγκεντρώσει εδώ κάποιους από τους πιο γνωστούς διανοούμενους για να εξερευνήσουν τις πιο πιεστικές, παγκόσμιες και περιφερειακές, προκλήσεις, οι οποίες είναι ή είναι πιθανόν να γίνουν, πηγές μεγάλων πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Το Φόρουμ της Ρόδου, παρουσιάζει διαφορετικές απόψεις και μία ποικιλία ιδεών που, όμως, ενώνονται για να αντιπαρέλθουν τον ηγεμονικό, επιθετικό, νέο φιλελευθερισμό.

Το Φόρουμ χωρίζεται σε έξι θεματικές συνεδρίασες και πέντε workshops στα οποία προσκαλούνται ειδικοί που είναι πρωτοπόροι στο πεδίο τους για να βγάλουν μπροστά τις απόψεις τους πάνω στα θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα του, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και συνεργατικό μέλλον.

Πεποίθηση της εκτελεστικής επιτροπής του Φόρουμ είναι ότι ο αυξανόμενος αριθμός ένοπλων συγκρούσεων ανά τον κόσμο, έχει ως αντίδραση την κλιμακούμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη που είναι απευθείας αποτέλεσμα των πολιτικών παρέμβασης της Δύσης στη Μέση Ανατολή.

Τα γεγονότα του παρελθόντος καταδεικνύουν ότι απαιτείται διεθνής και διαπολιτισμικός διάλογος ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τα πιο πιεστικά θέματα του κόσμου.

Αναφέρει ακόμη ότι με τη φιλοξενία του φόρουμ στο νησί της Ρόδου, μία περιοχή στο κέντρο τόσο της προσφυγικής κρίσης όσο και των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης, παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για ανοιχτή συζήτηση, βασισμένη στις αρχές της ευθύτητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος και συνιδρυτής του Φόρουμ, κ. Βλαντιμίρ Γακούνιν σχολιάζει:
«Όπου και να κοιτάξουμε υπάρχουν καθαρά σημάδια ότι το νεοφιλελεύθερο κοινωνικό οικονομικό μοντέλο που έχει επιβληθεί, αποτυγχάνει. Η διαφορά πλούτου αυξάνεται και ο κόσμος ζει ένα πρωτόγνωρο επίπεδο βίαιης σύγκρουσης βασισμένο σε εθνικές και θρησκευτικές φράξιες.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό για εμάς που είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεύθυνη συμπεριφορά σ’ αυτό το χαοτικό περιβάλλον, να αναγνωρίσουμε ένα εναλλακτικό παγκόσμιο μέλλον και να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση μίας πιο δίκαιης και σταθερής παγκόσμιας τάξης».

Διαβάστε ακόμη

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος