Παρέμβαση για τα λιμάνια των Πηγαδιών-Διαφανίου και Κάσου

Παρέμβαση για τα λιμάνια των  Πηγαδιών-Διαφανίου και Κάσου

Παρέμβαση για τα λιμάνια των Πηγαδιών-Διαφανίου και Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, κ. Γιάννης Γ. Μηνατσής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο πλοίαρχοι του Ε/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» όσον αφορά τις ελλείψεις στα τρία λιμάνια. Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε
Μετά από τη συζήτηση που είχα με τους δύο πλοιάρχους του Ε/Γ πλοίου «Πρέβελης» οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβασή μου προκειμένου να προωθηθεί η άμεση επίλυση κάποιων προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών αλλά και των πληρωμάτων, έχω να σας κάνω γνωστά τα εξής:

1) Θα πρέπει άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, να γίνει η παρέμβαση για την αποκατάσταση του ρήγματος στον προβλήτα του Διαφανιού, γιατί θεωρείται βέβαιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πλοιάρχων, το κομμάτι του προβλήτα που έχει αποκοπεί, να αποκολληθεί εντελώς είτε από τους ισχυρούς νοτιάδες που αναμένονται, είτε από την πίεση που ασκείται από τον κάβο στην αριστερή πίντα κατά την πρόσδεση του πλοίου, η οποία είναι στο αποκολλημένο κομμάτι.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση για την αποκατάσταση του ρήγματος και την συγκόλληση του προβλήτα και στη συνέχεια υπάρχει ο χρόνος για να προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης που είναι ήδη έτοιμη, (ηλεκτροφωτισμός, νέες πίντες κ.λ.π.).

2) Μετά την έκκληση των πλοιάρχων του «Πρέβελης» θα πρέπει άμεσα για την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου τις νυχτερινές ώρες, να τοποθετηθεί περιμετρικά του προβλήτα στο λιμάνι των Πηγαδίων αλλά και του Διαφανιού, φωσφορούχο υλικό (ταινία η χρώμα), ώστε να είναι ορατή η περίμετρος του προβλήτα από ικανή απόσταση, για να γίνονται έγκαιρα οι απαραίτητες εκτιμήσεις και διαδικασίες για την ασφαλή πρόσδεση και προσέγγιση του πλοίου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σήμερα η κατάσταση είναι απαράδεχτη και άκρως επικίνδυνη, αφού ο προβλήτας δεν είναι ορατός τη νύχτα από το πλοίο, ούτε στα πενήντα μέτρα!!

Παράλληλα θα ήταν ευχής έργον όπως συμβαίνει στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, να τοποθετηθεί από μία WEB CAMERA (το κόστος είναι μικρό) στα λιμάνια των Πηγαδίων του Διαφανιού και της Κάσου, τις οποίες θα χειρίζονται το Λιμεναρχείο Καρπάθου και οι Λιμενικοί Σταθμοί Διαφανίου και Κάσου αντίστοιχα.

Μέσω αυτών οι πλοίαρχοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν όλη την εικόνα των λιμανιών και της γύρω περιοχής.

Για όλα τα θέματα έχω συζητήσει ήδη με την κ. Δεληγιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Λιμενικό Ταμείο και είχα την σύμφωνη γνώμη της για τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Παρακαλώ για την έγκριση και υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας θα είναι συνυπεύθυνος για ότι συμβεί.
Στη διάθεσή σας για ότι χρειασθεί.»

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο την έκπτωση των δύο συμβούλων

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»