Καταδικάστηκε 30χρονος για τροχαίο δυστύχημα

Καταδικάστηκε 30χρονος για τροχαίο δυστύχημα

Καταδικάστηκε 30χρονος για τροχαίο δυστύχημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1836 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 30χρονος που κατηγορείται για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από επτά χρόνια έξω από τη ΔΕΥΑΡ, και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο 43χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Στο ίδιο δυστύχημα είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο κατηγορούμενος ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να μειώσει ούτε μέρα την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον Ιούνιο του 2015.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν αρχικά και ο αδελφός του 30χρονου ο οποίος ήταν αυτός που είχε δώσει στον κατηγορούμενο την δίκυκλη μοτοσικλέτα, όμως τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν περίπου 11.15 το πρωί την 1η Απριλίου 2008, όταν επί της οδού Ρόδου – Λίνδου βρίσκονταν ο 43χρονος Εμμανουήλ Παπαθαρρενός του Σπυρίδωνα με τη μεγάλη κυβισμού μηχανή του και ο 30χρονος με τη δική του μοτοσικλέτα, μικρότερου κυβισμού.

Και οι δύο είχαν κατεύθυνση προς το Φαληράκι όταν στο 2ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου, λίγα μέτρα πριν τη ΔΕΥΑΡ, τα δύο δίκυκλα συγκρούστηκαν πλάγια. Το «άγγιγμα» των δύο μηχανών στάθηκε μοιραίο, αφού το σώμα του 43χρονου εκτινάχθηκε αρκετά μέτρα μακρύτερα από το σημείο της σύγκρουσης και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όμως αρκετά σοβαρός ήταν και τραυματισμός του έτερου δικυκλιστή.
Αμέσως στο τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν ο τότε διοικητής και ο τότε υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου κ.κ. Φώτης Νικολόπουλος και Γιώργος Στέργου, αξιωματικοί της υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρο που μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Επίσης στο σημείο του δυστυχήματος είχε σπεύσει και ειδικός εμπειρογνώμονας προκειμένου μαζί με τους αξιωματικούς της Τροχαίας να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια που το προκάλεσαν.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο