Η εκδήλωση του Ιδρύματος των Αρμενίων

Η εκδήλωση του Ιδρύματος των Αρμενίων

Η εκδήλωση του Ιδρύματος των Αρμενίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή μεσημέρι στο ξενοδοχείο SEMIRAMIS της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος Δωδεκανήσων του Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Σωματείου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ "Ντικράν Γεργκάτ".

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Χορέν Τογραματζιάν. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο Αρχιερεύς Επίτροπος πατήρ Ιωάννης Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Μπάρδος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού Οργανισμού Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός, τοπικά κανάλια και δημοσιογράφοι τοπικών μέσων, και πλήθος προσκεκλημένων και κόσμου. Από την Αθήνα συμμετείχαν μέλη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, του σωματείου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ και της εφημερίδας Αζατ Ορ.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Πρόεδρος του Δικοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Δωδεκανήσων Χαρά Κοσεγιάν και χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ελλάδος Χριψιμέ Χαρουτουνιάν. Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος καλωσόρισε και χαιρέτισε θερμά την ίδρυση του παραρτήματος του Σωματείου ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ στη Ρόδο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας αρμενίων και Ελλήνων σε όλους τους τομείς.


Ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε η χορωδία και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Ματίνας Μάστορα και σε συνεργασία με τον μουσικό Στέφανο Δεκεριάν.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα παιδιά κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα άρτια εκτελεσμένο πρόγραμμα με αρμένικα παραδοσιακά τραγούδια, στην αρμενική γλώσσα. Με πολύ όρεξη και ζωντάνια ερμήνευσαν τα τραγούδια "Μερ νταν", "Χαμπερμπάν", "Σαρερί χοβίν μερνέμ", "Μπινγκιόλ".

Τη δική του ξεχωριστή μουσική πινελιά πρόσθεσε ο γνωστός μουσικός Στέφανος Δεκεριάν, ερμηνεύοντας στο πιάνο τα τραγούδια "Παρί Αρακίλ", "Κελέ-Κελέ", "Γιαρ κο παράγκ" και "Γαραπάγ", ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους στους ήχους της αρμενικής μουσικής.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση από την Ένωση Αρμενίων Αθλητών Ελλάδος ΧΟΜΕΝΕΤΜΕΝ στον πρωταθλητή και κάτοχο χρυσού μεταλλίου ζιου-ζιτσου και τζούντο Χρήστο Κελλετζιάν.
H φιλοξενία και ο μπουφές ήταν προσφορά του ξενοδοχείου “Semiramis”.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών