Λύνονται προβλήματα της Νότιας Ρόδου

Λύνονται προβλήματα της Νότιας Ρόδου

Λύνονται προβλήματα της Νότιας Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα, καθώς και μια ακόμη μελέτη, εγκρίθηκαν τις προηγούμενες ημέρες που αναβαθμίζουν αισθητά το τουριστικό προϊόν, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου. Παράλληλα αναμένεται να λύσουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία εδώ και δεκαετίες χρονίζουν.

Πιο συγκεκριμένα η σημαντικότερη απόφαση πάρθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα, το οποίο έχει την αρμοδιότητα, καθώς η σύμβαση ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.

Ειδικότερα εγκρίθηκε το έργο για την υδροδότηση της ξενοδοχειακής ζώνης στο Κιοτάρι, προϋπολογισμού περίπου 700.000 ευρώ. Όταν ολοκληρωθεί πρόκειται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες οι ξενοδοχειακές μονάδες από την Λάρδο έως και το Γεννάδι, τους καλοκαιρινούς μήνες, με την έλλειψη επαρκών ποσοτήτων πόσιμου νερού στις εγκαταστάσεις τους.

Το έργο έχει ανατεθεί ήδη σε εργολάβο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος είναι Ροδίτης (σ.σ. η εταιρεία του κ. Σάββα Μακρή).
Από εκεί και πέρα δύο ακόμη σημαντικές ωριμάνσεις έργων, για τις οποίες δούλεψε επίσης ατελείωτες ώρες το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΡ για να γίνουν πραγματικότητα, είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Γενναδίου και η μελέτη για την ύδρευση ολόκληρης της Νότιας Ρόδου.

Αναφορικά με το πρώτο, εγκρίθηκε προϋπολογισμός 80.000 ευρώ για την λειτουργία του βιολογικού στο Γεννάδι, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και ο ανάδοχος, ώστε εντός του επόμενου διμήνου να μπορέσει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και να λυθεί επίσης το σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων στην περιοχή.

Τέλος εντός τριμήνου ολοκληρώνεται από την ΔΕΥΑΡ και η μελέτη για την υδροδότηση των οικισμών ολόκληρης της Νότιας Ρόδου. Θα προβλέπει πιο είναι το καταλληλότερο σημείο ανάμεσα στο Ασκληπειό και στο Γεννάδι για την τοποθέτηση δεξαμενής 2.500 κυβικών που θα υποστηρίζει το δίκτυο ύδρευσης, αλλά και το που θα ανοιχθούν οι γεωτρήσεις οι οποίες θα ξεκινούν από τον ποταμό του Ασκληπειού, θα συνεχίζουν σε εκείνον του Γενναδίου και θα καταλήγουν στη Λαχανιά.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο δίκτυο που θα δημιουργηθεί, θα προβλέπει καθαρά και μόνο την ύδρευση της περιοχής και όχι την άρδευση.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη