Άστραψαν και βρόντηξαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Ρόδο

Άστραψαν και βρόντηξαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Ρόδο

Άστραψαν και βρόντηξαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1988 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει τα επεισόδια στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου στο πλαίσιο του τελικού του κυπέλλου Δωδεκανήσου ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ιάλυσο, εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΙΑΛΥΣΟΣ στο στάδιο ‘’Διαγόρας’’ την 19/02/2016 όταν μερίδα φιλάθλων του ΔΙΑΓΟΡΑ εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε επιθετικά με πέτρες, σπασμένα καθίσματα και άλλα αντικείμενα, εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν εντός του γηπέδου και της εξέδρας των φιλάθλων της ομάδας της ΙΑΛΥΣΟΥ, αμαυρώνοντας τον 69ο Τελικό Κυπέλλου Δωδ/σου.

Καταδικάζουμε δριμύτατα επίσης τον άγριο πετροπόλεμο ( καθώς και την επίθεση με καδρόνια, γυάλινα μπουκάλια, γεμάτα κουτιά μπύρας, σίδερα, ξύλα και άλλα αντικείμενα) που δέχθηκαν οι άνδρες της Διμοιρίας Υποστήριξης της Α.Α.Δωδ/σου έξω από το στάδιο. Η επίθεση των οπαδών αυτών έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων από το σημείο πολιτών, των εξερχομένων από το στάδιο φιλάθλων και των αστυνομικών που ήταν διατεθειμένοι σε υπηρεσία μέτρων τάξης. Η επίθεση αυτή είχε δε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανδρών της Διμοιρίας Υποστήριξης.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν διατεθειμένοι σε υπηρεσία στον συγκεκριμένο αγώνα, οι οποίοι κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν σε αυτόν τον άγριο πετροπόλεμο χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ουδενός πολίτη, διερχομένου ή φιλάθλου, παρά μόνο υπήρξαν τραυματισμοί εμάς των ιδίων.

Συγχαίρουμε ιδιαίτερα την Διμοιρία Υποστήριξης διότι οι άνδρες που την συγκροτούσαν κατάφεραν να προβούν σε πέντε (5) συλλήψεις δραστών μέσα από πολεμική ατμόσφαιρα.

Καλούμε τον Αθλητικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι δράστες της επίθεσης, την διοργανώτρια Αρχή ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΕΠΣΔ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Αθλητικό Πνεύμα, την Ευγενή Άμιλλα, τις Ιδέες που προάγει ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός της Ρόδου.

Τέλος δηλώνουμε ως Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και τον πολιτισμό αυτού του τόπου. Ιδίως όμως θα σταθούμε εγγυητές της Ασφάλειας, της Τάξης και θεματοφύλακες του αθλητικού ιδεώδους διότι αυτό προτάσσει η Ρόδος ως πόλη άξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της. Επίσης θα σταθούμε άξιοι απέναντι στο Χρέος μας για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ιδέα του υγιούς αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο