Το εργοστάσιο σαπωνοποιίας στη Ρόδο

Το εργοστάσιο σαπωνοποιίας στη Ρόδο

Το εργοστάσιο σαπωνοποιίας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 173 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 30 Μαρτίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1487

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΥ

Πρωτοβουλία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη συνεκλήθη χθες σύσκεψις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων προς εξέτασιν του ζητήματος λιμένος Ρόδου.

Μετά πολύωρον συζήτησιν ενεκρίθη η προμελέτη του καθηγητού κ. Βαΐλα, μετά των προτεινομένων παρά του διευθυντού Δημ. Εργων κ. Μιχαηλίδου μεταρρυθμίσεων κατασκευής κρηπιδώματος 150 μέτρων.

Η εγκριθείσα προμελέτη θα διαβιβασθή εις την Λιμενικήν Επιτροπήν Δωδεκανήσου δια την ανάθεσιν συντάξεως οριστικής μελέτης.
Εν τω μεταξύ θα διεξαχθούν οι απαραίτητοι βυθομετρήσεις και γεωτρύσεις προς διαπίστωσιν των εδαφολογικών συνθηκών του βυθού της θαλάσσης, όπου θα στηριχθούν οι ογκώλιθοι των κρηπιδαμάτων.

ΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΑΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ
Η Ερανική Επιτροπή ανεγέρσεως ανδριάντος του Αλεξάνδρου Διάκου απεφάσισεν όπως εξουσιοδοτήση τον υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην, ίνα εν συνεργασία μετά του Δωδεκανησίου βουλευτού κ. Γ. Μαύρου, καταρτίσουν επιτροπή δια την διενέργειαν εράνου μεταξύ των εν Αθήναις, Πειραιεί και εντός της Ελλάδος Δωδεκανησίων.

Εξ άλλου η Ερανική Επιτροπή απεφάσισε να ζητήση παρά του υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας παράτασιν της θητείας του, ληγούσης τον προσεχή Απρίλιον, δια να επιτελέση το έργον της.
Επίσης απεφάσισε να ζητήση απαλλαγήν του εράνου από τον φόρον 10% υπέρ των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων.
Τέλος απεφάσισε να ζητήση ενίσχυσιν του εράνου παρά του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ
Χθες ανεχώρησε δια του ατμοπλοίου της γραμμής εις Κάλυμνον ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος προς επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων της εν λόγω νήσου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, ο κ. Νομάρχης θα επισκεφθή λίαν συντόμως την Κάπραθον, δια τον αυτόν σκοπόν, ως και τας νήσους Χάλκην και Τήλον.

ΘΑ ΜΕΤΑΒΗ ΕΙΣ ΚΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΝ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
Καθ’ α πληροφορούμεθα υπό του Δήμου Ρόδου μελετάται η προσεχής αποστολή εις Κω και Κάλυμνον του Ερασιτεχνικού θιάσου αυτού, προκειμένου να δώση εις τας εν λόγω πόλεις ανά μίαν παράστασιν.
Σκοπός της εν λόγω αποστολής είναι η ανάπτυξις της καλλιτεχνικής κινήσεως εις Δωδεκάνησον.
Κατά τας αυτάς πληροφορίας, ο Δήμος Ρόδου θα έλθη σχετικώς εις επαφήν με τους Δήμους Κω και Καλύμνου.

ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗ Η ΙΔΡΥΣΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
Ως πληροφορούμεθα, υπό του παλαιού στελέχους του Εργατικού Κέντρου κ. Αργυρίου Ρούσσου, προετοιμάζεται και θα εξαγγελθή συντόμως η ίδρυσις Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Το εν λόγω Σωματείον θα ανήκη εις την δύναμιν του Εργατικού Κέντρου σκοπός του δε θα είναι η προάσπισις των συμφερόντων των συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου.

ΠΟΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΝ
Ως ανεκοινώθη, τα καταπλεύσαντα κατά τον λήγοντα μήνα Μάρτιον ατμόπλοια και πετρελαιοκίνητα υπό ξένην σημαίαν είναι τα εξής: «Μπογκάζι» εκ Μάκρης αγγλικόν, «Ατλας» εκ Σμύρνης, τουρκικόν, «Σάγκα» εκ Σμύρνης, σουηδικόν, «Καμπιντόλιο» εκ Κύπρου, ιταλικόν, «Χεντ» εκ Λιβάνου, αιγυπτιακόν, «Αλλάχ Κερίμ» εκ Μαρμαρά, τουρκικόν.
Εξ άλλου κατέπλευσε το ελληνικόν φορτηγόν «Αλέξανδρος» εξ Αλεξανδρείας.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΙΣ ΔΙΣ ΦΟΡΩΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ
Αρμοδίως ανεκοινώθη ότι δεν επιτρέπεται η είσπραξις δις φόρων αγοραπωλουμένων ζώων, ήτοι εις την κοινότητα ή τον δήμον της αγοράς και εις τον δήμον ή την κοινότητα σφαγής.
Κανονικώς καταβάλλεται φόρος αγοραπωλουμένων ζώων εις τον τόπον της αγοράς και τέλος εις τα σφαγεία υπέρ του Δήμου εις τον οποίον ανήκουν ταύτα.

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΣΑΠΩΝΟΠΟΙΪΑΣ ΡΟΔΙΑ
ΑΘΗΝΑΙ 28 (Ιδιαιτέρα ανταπόκρισις) - Ο Πρόεδρος της “Ελαιουργικής” κ. Ζουρίδης και ο Διευθυντής της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Π. Κυριακίδης επεσκέφθησαν σήμερον τον υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στ. Κωτιάδην μετά του οποίου είχον μακράν συνεργασίαν δια το ζήτημα της ενάρξεως λειτουργίας του τμήματος Σαπωνοποιΐας εις το Συνεταιριστικόν Εργοστάσιον ΡΟΔΙΑ.

ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΥΚΗΣ
Δια του πετρελαιοκινήτου “Ειρήνη” εξήχθησαν εις Μυτιλήνην εκ Ρόδου 100 τόννοι πεύκης.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"