Δύο αδέλφια κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στ' Αφάντου

Δύο αδέλφια κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στ' Αφάντου

Δύο αδέλφια κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στ' Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1430 ΦΟΡΕΣ

Δύο αδέλφια ηλικίας 67 και 65 ετών που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν από πέντε χρόνια, σε βάρος ενός (τότε) 48χρονου από τον Δήμο Αφάντου, θα δικαστούν το επόμενο μήνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, στην περιοχή Παραμυθία, στον Δήμο Αφάντου. Ο 67χρονος, είχε διαμάχη με τον 48χρονο, επειδή θεωρούσε ότι ο τελευταίος έριχνε φόλες στα σκυλιά του.

Η συνάντησή τους, το βράδυ εκείνο, κόντεψε να καταλήξει σε τραγωδία: Το ζευγάρι, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό τους, συναντήθηκε με τα δύο αδέλφια.

Ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός και στην συνέχεια ο 67χρονος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον 48χρονο, ενώ χτύπησε με την λαβή του όπλου τη σύζυγό του. Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου. Συνελήφθη αρχικά ο 65χρονος αδελφός του, ενώ ο 67χρονος παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα. Στην πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο αδελφός του δράστη (ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση) ενώπιον των αρμοδίων αστυνομικών, σημείωσε μεταξύ των άλλων, ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν και ότι όλα έγιναν πάνω στην συμπλοκή που ακολούθησε.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος τις οποίες και αρνήθηκαν απολογούμενοι στον ανακριτή τονίζοντας μάλιστα ο 67χρονος ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει και ότι επάνω στην συμπλοκή που είχαν το όπλο εκπυρσοκρότησε από μόνο του.

Παραδέχθηκε πάντως ότι είχαν χρόνια διαμάχη για κτηματικές και άλλες διαφορές που είχαν.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο